Recept megosztása

Egyszerű miso leves

Sokszor főzünk miso levest, nagyon szeretjük. Ez talán a legyszerűbb verzió, kb. 20 perc alatt kész. Zöldségből is mélyfagyasztottat használtunk, és a shiitake gombánk is szárított volt, csak előtte egy kicsit beáztattuk vízbe. Természetesen kiegészíthető bármilyen friss / mélyhűtött zöldséggel. Mi most a gyorsaságra és egyszerűségre törekedtünk.

4-5 adag
25 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy lábasban tegyük fel főni a gombát az algával kb. 2l vízzel
  • 2.forraljuk fel, majd vegyük lejjebb a hőfokot, és főzzük 2-3 percig
  • 3.egy külön tálba tegyük bele a miso pasztát, és merjünk rá a felforralt algás-gombás vízből, majd keverjük el csomómentesre egy habverővel
  • 4.öntsük vissza a lábasba a misos keveréket, tegyük hozzá a gyömbért, szójaszószt, hagymát, borsót
  • 5.gyöngyözve főzzük fedő alatt, míg megpuhulnak a zöldségek – nekünk ez forrástól számított kb. 10 perc volt
  • 6.végül tegyük hozzá a tofu kockákat és a rizstésztát, és pár percig még főzzük össze, hogy a tészta is megpuhuljon, fűszerezzük ízlésünk szerint

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Egyszerű miso leves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2-3 szál újhagyma apróra vágva
  • fél teáskanál gyömbérpor
  • wakame alga pár kisebb darab vagy egy fél norilap vékony csíkokra vágva (ollóval)
  • 1 csomag szárított shiitake gomba – előtte beáztatva – vagy kis konzerv bármilyen gomba vagy 2-3 kisebb fej friss gomba - szeletekre vágva
  • ¼ bögre (bögre=2,3dl) (gluténmentes) szójaszósz
  • 3 nagy evőkanál fehér miso paszta
  • 1 zacskó rizstészta – hosszú rizsmetélt
  • 180g natúr/ füstölt tofu kockára vágva
  • 1 bögre fagyasztott zöldborsó