Recept megosztása

Egyszerű tofus miso leves

Annak, aki szereti a keleti konyhát, mindenképp ajánljuk ezt a finom, tápláló levest. Nagyon jó tartalmas, akár vacsorára is ehetjük, hiszen nem nehéz, nem fekszi meg a gyomrunkat estére sem, közben tele van egészséges alapanyagokkal, melyek támogatják egészségünket.

6-8 személy
40 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.a hagymákat pároljuk meg alaposan egy kevés vízen, majd öntsük fel kb. 2 l vízzel
  • 2.tegyük bele a nori csíkokat, a misot, fokhagymát, gyömbért, forraljuk fel, majd gyöngyözve főzzük 15 percig
  • 3.ezután le lehet szűrni a levest, ha valakit zavarnak az úszkáló algák, és hagymadarabok – mi ennél kényelmesebbek vagyunk, egyszerűen hozzáadtuk a feldarabolt krumplit, cukkinit, és addig főztük, míg majdnem megpuhultak
  • 4.ekkor hozzáadtuk a zöldborsót, a gombát (ha frisset használunk, a krumplival, cukkinivel együtt tegyük be), a szójaszószt, azzal is főztük kb. 10 percig
  • 5.végül hozzátettük a tofu kockákat és a rizstésztát, és pár percig még összefőztük, fűszereztük ízlésünk szerint
  • 6.chilipehellyel megszórtuk, és már ettük is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Egyszerű tofus miso leves?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 fej (lila)hagyma apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • fél teáskanál gyömbérpor/2 cm friss gyömbér lereszelve
  • 1 egész norilap vékony csíkokra vágva (ollóval)
  • 2 kis cukkini apró kockákra vágva
  • 3 közepes krumpli kockákra vágva
  • 4 nagy fej gomba /1 konzerv lecsepegtetve
  • ¼ bögre (bögre=2,3dl) (gluténmentes) szójaszósz
  • 3 nagy evőkanál fehér miso paszta
  • 1 zacskó rizstészta – hosszú rizsmetélt
  • 2 *180g natúr/ füstölt tofu kockára vágva
  • 2 bögre fagyasztott zöldborsó