Recept megosztása

Édesburgonyás pizza lap

Csupán néhány hozzávalóból kb. 15 perc alatt elkészíthető ez a finom pizza alap. 

A darált lencsének köszönhetően igazi ropogós lett a tésztája. Figyelem! Nem kell áztatni! 

Összességében kb. fél óra alatt el is készültünk mindennel, és már falatozhattunk is. 

Készíthető kölesliszttel vagy zabpehelyliszttel is. Ki melyiket szereti jobban.

Mi a házi pizzaszószunkkal  kentük meg, és megpakoltuk hagymával, paradicsommal,füstölt tofuval. Természetesen más is mehet rá, pl. vegán sajt, stb.

1 adag
35 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy sütőlapot sütőpapírral
  • 2.egy tálba mérjük ki a szobahőmérsékletű(!) édesburgonyát, majd törjük össze teljesen
  • 3.adjuk hozzá a köleslisztet/zabpehelylisztet
  • 4.turmixoljuk le a vöröslencsét szárazon gríz/dara durvaságúra - tehát kicsit maradjon szemcsés, ne őröljük lisztté
  • 5.adjuk hozzá a többi hozzávalóhoz, fűszerezzük meg, gyúrjuk össze alaposan - elég lágy lesz
  • 6.lisztezett felületen nyújtsuk ki kör formájúra (ha van jó sütőpapírunk, azon is kinyújthatjuk) - kb. 0,5 cm vastag, 23 cm átmérőjű
  • 7.helyezzük át a sütőlapra - mi rátettünk a tetejére egy sütőpapírt, átfordítottuk, a sütőlapra tettük, majd leválasztottuk róla a szilikonlapot
  • 8.süssük kb. 15 percig 180-200 fokon
  • 9.vegyük ki, kenjük meg fűszeres paradicsomszósszal/ kesutejföllel, helyezzük rá a választott feltéteket (tofu párolt gomba, hagyma, paradicsom, stb) , és süssük meg kb. 15 perc alatt

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édesburgonyás pizza lap?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 300 g főtt/sült édesburgonya
  • 120 g köles liszt /zabpehelyliszt
  • 30 g száraz vöröslencse
  • csipet só, 1/8 kiskanál kurkuma, bors, 1/2 kiskanál oregánó