Recept megosztása

Csicseriborsó liszt sajt

Körül-belül 10 perc alatt elkészíthető ez a házi vegán sajt. Egyszerű alapanyagokból áll. Mi még a tahinit is házilag készítettük hozzá, így kifejezetten pénztárcabarát lett.

Kitűnő szendvicsekhez, ha pár napig hagyjuk állni, akár reszelhető is. Kedvünk szerint fűszerezhetjük. Mi egy olaszos ízvilágú, zöldfűszeres verzióját készítettük el.

8 adag
10 perc + hűtés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsünk elő a sajtnak egy edényt, amibe majd ki tudjuk önteni, pl. kenyérsütő-forma, szilikonforma, stb.
  • 2.egy tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, sörélesztőpelyhet, a fűszereket
  • 3.öntsük hozzá az 1 bögre vizet, tegyük hozzá a mustárt és az ecetet, és alaposan keverjük össze, hogy csomómentes legyen
  • 4.egy közepes serpenyőben forraljuk fel a maradék 1 és ¼ bögre vizet
  • 5.mikor forr, vegyük a hőfokot nagyon alacsonyra, és tegyük hozzá a tahinit, majd keverjük el
  • 6.öntsük hozzá a csicseriborsó-keveréket is, azzal is jól keverjük össze
  • 7.főzzük folyamatosan kevergetve kb. 4-7 percig, amíg a keverék nagyon sűrű nem lesz
  • 8.azonnal töltsük át a formákba, simítsuk le a tetejét
  • 9.hűtsük le szobahőmérsékletűre, majd helyezzük a hűtőbe lazán lefedve, legalább 2 órán keresztül, amíg teljesen megszilárdul
  • 10.minél tovább hagyjuk állni, annál keményebb lesz – akár reszelhető is pár nap múlva
  • 11.fogyasztás előtt csak fordítsuk ki a formából, és már ehetjük is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Csicseriborsó liszt sajt?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 1 bögre (bögre =2,3dl) csicseriborsó liszt
  • ½ bögre sörélesztőpehely
  • 3/4 teáskanál só
  • kis bors
  • 1+1,25 bögre víz, felosztva
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 2 teáskanál almaecet
  • 2 evőkanál tahini

Fűszerek

  • Zöldfűszeres:
  • 1 evőkanál zöldfűszer keverék (oregáno, bazsalikom, kakukkfű)
  • ½ teáskanál hagymapor
  • ½ teáskanál fokhagymapor
  • Cheddar:
  • 1 teáskanál hagymapor
  • ½ evőkanál füstölt pirospaprika
  • De készíthetünk metélőhagymás, chilis, köményes, indiai fűszeres sajtot is, használjuk kedvenc fűszereinket.