Elkészítés 1. készítsünk elő a sajtnak egy edényt, amibe majd ki tudjuk önteni, pl. kenyérsütő-forma, szilikonforma, stb. 2. egy tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, sörélesztőpelyhet, a fűszereket 3. öntsük hozzá az 1 bögre vizet, tegyük hozzá a mustárt és az ecetet, és alaposan keverjük össze, hogy csomómentes legyen 4. egy közepes serpenyőben forraljuk fel a maradék 1 és ¼ bögre vizet 5. mikor forr, vegyük a hőfokot nagyon alacsonyra, és tegyük hozzá a tahinit, majd keverjük el 6. öntsük hozzá a csicseriborsó-keveréket is, azzal is jól keverjük össze 7. főzzük folyamatosan kevergetve kb. 4-7 percig, amíg a keverék nagyon sűrű nem lesz 8. azonnal töltsük át a formákba, simítsuk le a tetejét 9. hűtsük le szobahőmérsékletűre, majd helyezzük a hűtőbe lazán lefedve, legalább 2 órán keresztül, amíg teljesen megszilárdul 10. minél tovább hagyjuk állni, annál keményebb lesz – akár reszelhető is pár nap múlva 11. fogyasztás előtt csak fordítsuk ki a formából, és már ehetjük is Hozzávalók: 1 bögre (bögre =2,3dl) csicseriborsó liszt ½ bögre sörélesztőpehely 3/4 teáskanál só kis bors 1+1,25 bögre víz, felosztva 1 evőkanál dijoni mustár 2 teáskanál almaecet 2 evőkanál tahini Fűszerek Zöldfűszeres: 1 evőkanál zöldfűszer keverék (oregáno, bazsalikom, kakukkfű) ½ teáskanál hagymapor ½ teáskanál fokhagymapor Cheddar: 1 teáskanál hagymapor ½ evőkanál füstölt pirospaprika De készíthetünk metélőhagymás, chilis, köményes, indiai fűszeres sajtot is, használjuk kedvenc fűszereinket.