Recept megosztása

Tahini (szezámmagkrém) házilag

A tahini a vegán konyha egyik leggyakrabban használt hozzávalója. Szuperül lehet vele ízesíteni, gyakorlatilag bármit. Sajnos a boltokban elég drágán lehet hozzájutni, otthon kb. harmadáron elő tudjuk állítani, igaz, kell hozzá egy jó erős turmixgép, vagy egy kávédaráló. Mi turmixgépben szoktuk készíteni, egyszerre egy nagyobb adagot (500g szezámmagból). Így egyszer kell koszolni, és jó ideig megvan a napi tahinink;)

500g
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.serpenyőben olaj nélkül pirítsuk meg a szezámmagot – figyeljük, kevergessük folyamatosan, nehogy megégjen – ha kész vagyunk, húzzuk le a tűzhelyről
  • 2.hagyjuk kihűlni
  • 3.öntsük át a magasfordulatszámos turmixgépbe, és ha van rajta „mag” (=nuts) funkció, daráljuk le azzal, ha nincs, az elején csak szakaszosan működtetve aprítsuk, majd utána turmixoljuk – egy idő után krémes kezd lenni, végül teljesen homogén lesz
  • 4.kanalazzuk át egy üvegbe
  • 5.a mi turmixgépünkből egyszerűen képtelenség 100%-osan kiszedni, ezért én a végén tisztító funkcióra szoktam tenni néhány dl vízzel, és elmentem ezt a folyadékot, hogy mikor főzök, felhasználjam (tulajdonképpen egy szezámtejet nyerek ki)
  • 6.többeknél láttam, hogy kávédarálóban készítik a tahinit – nyilván kisebb mennyiségben

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tahini (szezámmagkrém) házilag?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 500g szezámmag (nem kell hozzá olaj)