Recept megosztása

Curry krumplival

Ma ismét egy india ihletésű ételt hoztunk Nektek. Reméljük a kormát (recept)már kipróbáltátok. Nagyon gyorsan, nagyon egyszerűen elkészíthető, pénztárcabarát. Olaj nélkül készítettük, és olajos magvakat sem tartalmaz. De biztosíthatunk róla Benneteket, hogy nagyon finom. Fogyasztható (barna) rizzsel, vagy más főtt gabonával.
Tovább dúsítható hüvelyesekkel pl. vöröslencsével, főtt csicseriborsóval, esetleg tofu kockákkal.

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg kevés vízen a hagymát
  • 2.tegyük hozzá a fokhagymát, fűszereket, süssük pár percig
  • 3.tegyük hozzá a krumplit, éppen annyi vízzel, amennyi ellepi, és főzzük majdnem teljesen puhára
  • 4.öntsük hozzá a paradicsomlevet, kókusztejet, és főzzük össze pár perc alatt - ha szükséges, még fűszerezzük
  • 5.tegyük hozzá a borsót, spenótot, és kb. 10 perc alatt főzzük puhára

Hozzávalók

  • 2 közepes krumpli - felkockázva, hozzá annyi víz, amennyi ellepi
  • 1 bögre (bögre=2,3dl) fagyasztott zöldborsó
  • 4-5 db / 1 böge fagyasztott spenót labda
  • 1 konzerv darabolt paradicsom
  • 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 1 konzerv kókusztej
  • 1-2 evőkanál curry
  • 1 teáskanál kurkuma
  • ½ kiskanál só
  • 1 kiskanál gramm masala vagy 1/8 kiskanálnyi: bors, őrölt babérlevél, koriander, fahéj, római kömény, kömény szerecsendió, őrölt szegfűszeg

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!