Recept megosztása

Vegán korma

Most egy kicsit ízleljük meg az indiai konyha ízeit. Higgyétek el, ez valami isteni finom lett, érdemes kipróbálni. A tőlünk megszokott módon egyszerű és gyorsan elkészíthető, 30 perc alatt kész is! Ízletes zöldségek és egzotikus fűszerek keveréke egy krémes szószban. Ráadásul olajmentes, gluténmentes, teljesértékű. Barnarizzsel fogyasztottuk. Ezt ne hagyjátok ki!

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg egy kevés vízen a hagymát, majd a fokhagymát
  • 2.húzzuk le a melegről a főzőedényünket, tegyük bele a fűszereket, gyömbért, jól keverjük össze
  • 3.tegyük hozzá a paradicsompasztát – ha nagyon sűrű, tegyünk hozzá egy kis vizet, hogy nehogy leégjen, és pár percig főzzük össze
  • 4.adjuk hozzá a fagyasztott zöldségeket és főzzük addig alacsonyabb fokozaton fedő alatt, amíg a zöldségek nagyjából megpuhulnak – ha szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet, és kevergessük meg néha
  • 5.közben tegyük a kesudiót, a datolyát és a növényi tejet egy turmixgépbe, és járassuk addig, amíg teljesen sima lesz
  • 6.adjuk hozzá a kesudiós keveréket és a főtt csicseriborsót a zöldségekhez, és pároljuk teljesen puhára
  • 7.tálalhatjuk rizzsel, díszíthetjük friss koriander vagy petrezselyem levelekkel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán korma?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 fej (lila)hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma – nagyon apróra vágva vagy átpasszírozva
  • 1 kb.2 cm-es gyömbér darab – lereszelve – vagy ½ teáskanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál curry
  • ½ teáskanál őrölt kömény
  • ½ teáskanál őrölt koriander+ friss levelek a díszítéshez
  • ¼ teáskanál őrölt fahéj
  • ½ teáskanál kurkuma
  • ½ teáskanál őrölt kardamom
  • ¼ teáskanál őrölt babérlevél
  • ¼ teáskanál őrölt római kömény
  • só, bors (ízlés szerint)
  • kis konzerv /fél bögre paradicsompaszta
  • 450 g mirelit zöldség – mi brokkoli-karfiol-répásat használtunk, de más is jó – akár friss zöldség is
  • kis konzerv csicseriborsó vagy 1,5 bögre (bögre =2,3dl) főtt csicseriborsó lecsepegtetve
  • ½ bögre ( kb. 75 g) natúr kesudió - legalább pár órára beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 400ml növényi tej
  • 2 szem datolya – vagy más édesítő