Recept megosztása

Citromos-rozmaringos grillezett tofu

Mi az ünnepekre készítettük el ezt a különleges fűszerezésű tofut, de annyira bevált, hogy biztos gyakrabban fog az asztalunkra kerülni. Ha nincs grillsütőd, serpenyőben is elkészítheted.

Waldorf salátát és quinoát készítettünk hozzá. Fantasztikus lakoma lett. 

 

2-3 adag
előkészítés 10 perc+ préselés 30 perc + pácolás 1 óra + elkészítés 10 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 3 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk ketté vízszintesen a tofut, hogy 2 szeletet kapjunk
  • 2.préseljük ki belőle a vizet: tegyünk alá, felé papírtörlőt vagy tiszta konyharuhát, fektessük vízszintes felületre, tegyünk a tetejére egy vágódeszkát, és helyezzünk rá egy nehezebb tárgyat - kb. fél órára
  • 3.közben készítsük el a pácot - keverjünk össze mindent egy tálban
  • 4.mikor letelt a fél óra, tegyük a pácba a tofu szeleteket - 1 órára, félidőben fordítsuk meg
  • 5.előmelegített grillben /serpenyőben süssük meg mindkét felüket - kb.5-10 perc

Hozzávalók

  • 2 (2*180g) tömb (füstölt) tofu
  • 3-4 evőkanál friss citromlé + reszelt citromhéj
  • 2-3 evőkanál szójaszósz /tamari - vagy víz +só
  • 1 kiskanál szárított, morzsolt rozmaring
  • 3-4 gerezd fokhagyma - reszelve /átpasszírozva
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma
  • kevés víz

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop