Recept megosztása

Céklás saláta vinaigrette mártással

Egy laktató, tápláló saláta, akár langyosan is fogyasztható a hűvösebb évszakokban. Gyönyörű színes, tele antioxidánsokkal, minden jóval. Főfogásként is megállja a helyét. Isteni finom mártás készült hozzá. Bármilyen salátát feldob.

A quinoát helyettesíthetjük kölessel, vagy más teljes értékű gabonával.

Ha valamilyen okból kerüljük a szóját, a tofuból készült feta kiváltható pl. fehér babbal, csicseriborsóval. 

 

2-3 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.daraboljuk fel a főtt/sült céklát, majd forró levegős sütőben süssük meg, míg karamellizálódik - 180 fokon kb. 10-15 perc - hagyományos sütőben is elkészíthető
  • 2.közben készítsük elő a többi hozzávalót - akár főzzünk quinoát
  • 3.egy turmixgépbe helyezzük be a mártás alapanyagait és dolgozzuk össze simára
  • 4.mikor elkészült a cékla, kicsit hagyjuk hűlni, majd keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban, locsoljuk meg a mártással, díszítsük magokkal, gránátalmával ízlés szerint

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Céklás saláta vinaigrette mártással?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 db kis főtt cékla - kockára vágva
  • 1-2 bögre (bögre=2,3 dl) zöld leveles - rukkola/bébispenót, stb.
  • 180 g vegán feta - tofuból
  • 1 kisebb sárgarépa - lereszelve
  • 1 kisebb alma - felkockázva
  • 1 bögre főtt quinoa/köles/gabona
  • 1 kis fej lilahagyma - felszeletelve
  • Díszítésnek: magok, gránátalma

Vinaigrette mártáshoz:

  • 2 evőkanál friss citromlé
  • 3 evőkanál rizsecet/ almaecet/borecet /balzsamecet
  • 1 evőkanál tahini
  • 4 db közepes méretű puha datolya
  • 1/2 kiskanál dijoni mustár
  • só, bors
  • néhány evőkanál víz