Recept megosztása

BBQ ihletésű gombás babos szósz

Mi nagyon szeretjük a gombát, most is volt itthon. Általában a gyors, gombás szószos tésztát  szoktunk készíteni, vagy a stroganoffot. Most azonban valami új ízre vágytunk, hát ez kerekedett ki belőle. Babbal, kevés mogyoróval dúsítottuk. Barna rizzsel, bébi-spenóttal ettük. Így teljes értékű ebéd lett.

3-4 adag
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 3 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd tegyük rá a gombát
  • 2.locsoljuk meg a szójaszósszal, adjuk hozzá a füstölt pirospaprikát (csak amikor már van alatta lé, és nem ég le, és utána vegyük le alacsonyra a hőfokot)
  • 3.fedő alatt pároljuk puhára a gombát
  • 4.öntsük hozzá a babot
  • 5.tegyük hozzá a paradicsompasztát
  • 6.édesítsük, fűszerezzük ízlés szerint
  • 7.forraljuk össze
  • 8.tálaláskor szórjuk meg friss petrezselyemmel, pirított mogyoróval (vagy más maggal)

Hozzávalók

  • 300 g gomba - nagyobb darabokra vágva
  • 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
  • 3-4 gerezd fokhagyma átpasszírozva vagy fokhagymapor
  • 2 evőkanál (gluténmentes) szójaszósz
  • 1 marék sótlan mogyoró megpirítva – olaj nélkül
  • 1 kis konzerv vörös vesebab / 1,5 bögre (bögre = kb.2,3dl) főtt bab
  • kis konzerv paradicsompaszta – az a jó, ha jó sűrű
  • 1 kiskanál füstölt piros paprika
  • valamilyen édesítő (pl. 2 evőkanál eritrit / datolyaszirup / agavé szirup stb)
  • só, bors
  • friss petrezselyem apróra vágva

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt