vegán desszert receptek vegánblog

Cukormentes vegán desszertek – fitten és egészségesen, alig pár összetevőből

Cukormentes vegán desszertek – fitten és egészségesen, alig pár összetevőből

Sokan elkövetjük azt a hibát, hogy mikor átállunk a vegán táplálkozásra, hirtelen elveszítjük a megszokott receptek tárházát és ilyenkor sokszor könnyebb a készen megvásárolható termékekhez nyúlni. Ezek azonban rengeteg fölösleges hozzáadott aromát és cukrot tartalmazhatnak, így pedig kifejezetten egészségtelenek lehetnek. Mi lenne, ha ezentúl magunknak készíthetnénk a nassolnivalót méghozzá könnyen, gyorsan, cukormentesen és alig pár összetevő felhasználásával? Mi azt mondjuk: Csapjunk bele!

Áfonyás sajttorta

áfonyás sajttorta recept vegánblog
Áfonyás sajttorta

Kezdjük a sort egy mennyei desszerttel, amivel bármilyen asztaltársaságot elkápráztathatunk, miközben még a vonalaikra is vigyázunk. Nagy előnye ennek a verziónak, hogy sem sütést, sem egész éjszakán át történő fagyasztást nem igényel, így akár a vendégvárás reggelén is elkészíthetjük, ha esetleg nem volt időnk már előző nap elkezdeni a készülődést.

Az esztétikai élmény pedig még kezdők számára is könnyen előteremthető, amivel garantáltan jó pár bókot bezsebelünk majd.

Recept: https://veganblog.hu/recept/afonyas-sajttorta/

2 összetevős csokihab

2 összetevős csokihab recept vegánblog
2 összetevős csokihab

Nem csalás, nem ámítás! Mindössze két összetevő szükséges ennek a könnyű pohár desszertnek az elkészítéséhez, ami ráadásul a maradékmentésben is segít majd minket.

Hallottatok már az aquafabáról, vagyis a csicseriborsó konzervben található léről, amivel tökéletesen lehet helyettesíteni például a tojásfehérjét, vagy egyéb hab alapokat?

Legközelebb, ha csicseriborsót használsz, egyszerű kiöntés helyett tedd a megmaradt levet pár órába a hűtőbe, majd készíts belőle ízletes édességet. Hidd el, nem fogsz csalódni.

Recept: https://veganblog.hu/recept/2-osszetevos-csokihab/

3 összetevős palacsinta

3 összetevős palacsinta recept vegánblog
3 összetevős palacsinta

Azt hiszem bátran mondhatjuk, hogy ez az alaprecept nem csak a gyerekeknek lesz az új kedvence, de felnőttként is újra és újra elkészítjük majd.

A recept videóin introjából is ismerős palacsintához mindössze három alapanyag szükséges, gyorsan összeállítható és kedvünk és ízlésünk szerint könnyen variálható fogás, amivel bármelyik reggelünk vidáman és egészségesen indulhat.

Ha pedig szeretnénk egy kicsit csillogtatni esztétikai érzékünket, akár igazi Instagramra való palacsintahalmokat állíthatunk össze, csak legyünk felkészülve a sok elismerő üzenetre.

Recept: https://veganblog.hu/recept/3-osszetevos-palacsinta/

3 összetevős trüffel golyó

vegán 3 összetevős trüffel golyó recept vegánblog
Vegán 3 összetevős trüffel golyó

Ha vendégségbe megyünk, de nincs időnk sokat készülődni, vagy egyszerűen pénztárcabarátabb megoldást keresünk, akkor meg is van a tökéletes választás.

Ennek a desszertnek ugyan kissé magasabb a kalóriatartalma, mint az előzőeknek, ám ez sem a hozzáadott cukorból származik, hanem az avokádó sajátos tápanyagtartalmából.

Igen, jól olvastuk, avokádóból készülnek ezek a helyes kis falatok, amiket egy szép csomagolással, akár ajándékként is készíthetünk szeretteinknek.

Recept: https://veganblog.hu/recept/3-osszetevos-truffel-golyo/

6 összetevős sütés nélküli brownie

sütés nélküli brownie recept vegánblog
Sütés nélküli brownie

Klasszikus recept, a mi igényeinkre szabva. És hogy mik is voltak az igények? Cukor és olajmentes-pipa, vegán-pipa, gyorsan és könnyen összeállítható-pipa.

Ha pedig elkészítjük az alapreceptet, amihez egyébként még a sütőre sem lesz szükségünk, akkor az már csak a mi kreativitásunkon múlik, hogy mivel egészítjük ki és turbózzuk fel még jobban ezt a mennyi süteményt.

Igazi összedobálós recept, ha nem szeretnénk túl sok energiát elhasználni kedvenc finomságunk elkészítésére.

Recept: https://veganblog.hu/recept/6-osszetevos-sutes-nelkuli-brownie/

Almás zabkeksz

Almás zabkeksz vegánblog recept
Almás zabkeksz vegánblog recept

Kisgyermekes anyukák kedvence, avagy, hogyan adjunk második lehetőséget a pulton szomorúan ránk pillantó ráncosodó, kissé már megbarnult almáinknak?

Itt ugyan kicsit több alapanyagra lesz szükségünk, de szerintünk ezt egyáltalán nem bánjuk majd, mikor beleharapunk az elkészült kekszeinkbe és egy igazi szívet melengető ízvilágba csöppenünk bele. A jelszó: gyorsan, egyszerűen, finomat.

Recept: https://veganblog.hu/recept/almas-zabkeksz/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)