Vigyázat, túl finom! Igaz, nem diétás, de ha kényeztetni szeretnétek Magatokat, vagy valakinek örömet szeretnétek szerezni, ezzel lehet, akár ajándéknak is kitűnő. Pénztárcakímélőbb megoldás, ha aszalt málna helyett, kakaóporba, fahéjba, esetleg kókuszreszelékbe, tört mogyoróba forgatjuk a trüffel golyóinkat.
1.gőz felett olvasszuk meg a csokoládét (tegyünk fel egy lábasban vizet, forraljuk fel, majd helyezzünk rá egy másik lábast / fém tálat)
2.közben villával törjük össze pépesre az avokádót
3.mikor felolvadt a csokoládénk, vegyük le a gőzről, és keverjük össze csomómentesre az avokádóval, majd tegyük a hűtőbe, hogy jól megdermedjen a masszánk – kb. 30 perc - ha nem akar összeállni, tegyük be kicsit a fagyasztóba
4.formázzunk golyókat belőle az ujjainkkal-siessünk vele, hogy ne olvadjon meg a kezünkben
5.hempergessük meg a szárított eperben
Hozzávalók - 6db nagyobb golyóhoz
1 tábla vegán (lehetőleg cukormentes, ha szükséges, gluténmentes) étcsokoládé
1 darab kisebb érett(!) avokádó kimagozva, héjából kikanalazva
½ zacskó fagyasztva szárított málna/ eper – apróra zúzva vagy kakaópor / fahéj / kókuszreszelék