Recept megosztása

3 összetevős palacsinta

Ez a palacsinta olyan gyorsan elkészül, hogy még akkor is meg tudjuk sütni, ha nincs túl sok időnk. Ha van egy jó minőségű, tapadásmentes serpenyőnk, akár olaj nélkül is elkészíthetjük. Inkább amerikai palacsinta lesz, vastagabb, kisebb, mint a hagyományos magyar palacsinta. Megkenhetjük lekvárral, gyümölcsszósszal, csokoládéval, ahogy szeretjük.

 

2-3 személy
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.ha van blenderünk/ magas fordulatszámos turmixgépünk, tegyük először bele a zabpelyhet, és őröljük liszt állagúra
  • 2.tegyük bele a tejet, és a banánt, és dolgozzuk simára
  • 3.forrósítsunk fel egy palacsintasütőt, majd tegyük közepes fokozatra (ha nem tapadásmentes, nagyon vékonyan olajozzuk ki
  • 4.öntsünk 1/3 bögrényi palacsintatésztát a serpenyőbe
  • 5.süssük, míg aranybarna nem lesz az alja, majd fordítsuk meg, és süssük meg a másik oldalát is
  • 6.TIPP: ha nincs turmixgépünk, kávédarálóval őröljük meg a zabpelyhet, majd egy botmixerrel dolgozzuk össze a tésztát homogénre
  • 7.ha besűrűsödne a tészta sütés közben, adjunk még hozzá egy kis tejet

Hozzávalók

  • 1 bögre (=2,3dl) növényi tej
  • 1 érett közepes méretű banán (fagyasztottal is működik, de érdemes kiengedni)
  • 1,5 bögre (gluténmentes) zabpehely