Recept megosztása

2 összetevős csokihab

Kipróbáltad a sült csicseriborsót? Vagy humuszt készítettél? Ne öntsd ki a levét, ma csinálj egy fantasztikus mousset belőle, 15 perc az elkészítése csak, és valami isteni finom!

TIPP: érdemes kicsit lehűteni a csicseriborsólevet, úgy könnyebben felverhető. Egy kiskanál borecet/almaecettől még jobb lesz a hab állaga.

4 személy
15 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.gőz fölött olvasszuk meg az étcsokoládét (egy lábasban forraljunk vizet, és egy fém tálat/ másik edényt helyezzünk rá)
  • 2.tegyük félre, de hagyjuk a meleg víz fölött
  • 3.verjük fel gépi habverővel a csicseriborsó levét, amíg teljesen kemény nem lesz, úgy néz majd ki, mint a felvert tojásfehérje – 5-10 perc
  • 4.óvatos mozdulatokkal keverjük össze egy spatulával az olvadt csokoládét a csicserihabbal
  • 5.kóstold meg, édesítsd, ha szükséges, nekünk nem kellett
  • 6.mérjük ki kis poharakba
  • 7.helyezzük minimum 1-2 órára hűtőbe

Hozzávalók

  • 1 konzerv csicseriborsó leve
  • 1 tábla étcsokoládé (90-100g)

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!