Étrend adat(ok)
12 nagyobb mufffin
15 perc előkészület + 30 perc sütés
15 perc előkészület + 30 perc sütés
RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
- 2.reszeljük le a cukkinit, sózzuk be, és tegyük félre egy negyed órára
- 3.vágjuk közben össze a zöldségeket kis kockákra
- 4.egy nagyobb tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, a sörélesztőpelyhet, a szódabikarbónát, a fekete sót, a borsot, a fokhagymaport és a bazsalikomot
- 5.öntsük hozzá a vizet – keverjük csomómentesre
- 6.adjuk hozzá a kukoricát, a paprikát, a hagymát
- 7.jól nyomkodjuk ki a vizet a cukkiniból, majd tegyük azt is a tálba
- 8.keverjük jól össze
- 9.muffin-formákba / sütőpapírral kibélelt vagy tapadásmentes hőállóedénybe (pl. jénai) kanalazzuk át / öntsük át a masszánkat – elég híg, ne ijedjünk meg
- 10.helyezzük a sütőbe, és süssük kb.30-35 percig, - attól is függ, mekkora muffinokat sütünk, ez lehet több is (egyben legalább 40 percig süssük)
- 11.végezzük el a fogpiszkáló próbát úgy, hogy beleszúrunk, és ha nem ragadt már rá a tészta, a frittatánk elkészült
- 12.vegyük ki a sütőből, és hagyjuk hűlni – fémformából ha tudjuk, vegyük ki a muffinokat /emeljük ki a sütőpapír segítségével, és helyezzük rácsra hűlni
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
(12 nagy muffinhoz)
- 1 és ¾ bögre (bögre =2,3dl) csicseriborsó liszt
- 1/4 bögre sörélesztőpehely - el is hagyható
- 1 teáskanál fokhagymapor
- só, bors
- 1 teáskanál szárított bazsalikom vagy friss apróra vágva
- 3/4 teáskanál fekete só - ez adja a tojásos ízt, de ha nincs, sima só is megfelel
- fél teáskanál szódabikarbóna
- 2 és ¼ bögre víz
- 1 bögre (konzerv )kukorica - lecsepegtetve
- 1 nagy piros kaliforniai paprika (1 bögre), apróra vágva
- 1 kis (lila)hagyma, apróra vágva
- 1 kicsi cukkini
- 1-2 újhagyma apróra vágva – ki is maradhat