Recept megosztása

Zab tejföl

Nekünk a kedvencünk ugyan a kesudióból készült tejföl, de kell egy kis változatosság időnként. Ráadásul ez egy sokkal zsírszegényebb, pénztárca-kímélőbb megoldás. Mi a rakott kelkáposztánkhoz ettük. Fűszerekkel tovább ízesítjük, ha például rakott ételekhez használjuk. De természetesen édesíthetjük is, ha édességet készítünk.

4 személy
5 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy edényben áztassuk be a zabpelyhet annyi vízbe, amennyi alaposan ellepi
  • 2.hagyjuk pihenni, míg megszívja magát – kb. 30 perc
  • 3.turmixoljuk le - blenderben még selymesebb állagú lesz
  • 4.tegyünk hozzá annyi vizet, hogy elérjük azt az állagot, amit szeretnénk
  • 5.ízesítsük – lassanként adagoljuk a citromot, ecetet
  • 6.hűtőben pár napig eláll, lehet, hogy használat előtt még egy kis vízzel hígítható

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Zab tejföl?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • fél bögre (bögre= 2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
  • annyi víz, amennyi ellepi
  • kis (frissen facsart) citromlé
  • kiskanál rizsecet /almaecet
  • plusz ízesítéshez – ízlés szerint sörélesztőpehely, bors, fokhagymapor, hagymapor stb.