ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.süssük meg a palacsintákat
- 2.amíg hűlnek, készítsük el a krémet - turmixoljuk össze a kesudiót kevés növényi tejjel teljesen krémesre, majd adjuk hozzá a datolyapasztát / édesítőt, vanília aromát, citromlét, állítsuk be az állagát a növényi tej segítségével
- 3.a kávét öntsük egy tálkába, adjuk hozzá a a rumaromát
- 4.mikor kihűlt a palacsinta, kenjük meg őket a kesus krémmel
- 5.mártsuk a rumos kávéba a kekszeket/ piskótákat - (ne ázzanak el!), rendezzük el őket egy vonalban a palacsinta szélére, majd tekerjük fel őket - de hajthatjuk háromszögre is őket
- 6.szórjuk meg a palacsintákat kakaóporral
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 4 db (gluténmentes) palacsinta, amelynek a tesztájába keverhetünk egy kis kakaóport sütés előtt, hogy barna színű legyen
- 6-8 db (gluténmentes) vegán babapiskóta vagy keksz
- 1 dl kávé
- 1 kiskanál rumaroma
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Krémhez:
- 160 g kesudió - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
- néhány dl növényi tej
- néhány evőkanál házi datolyapaszta - ez teljes értékű vagy agavészirup, ha szeretnénk, hogy világos maradjon a krém
- 1 teáskanál vaníliaaroma/1/4 kiskanál vanília őrlemény
- pár csepp friss citromlé