Recept megosztása

Tiramisu zabpehelyből

A tiramisu eredetileg piskótából és egy zsírosabb krémből áll. Ez a verzió sokkal egyszerűbben elkészíthető, sütni sem kell piskótát, és a krém sokkal zsírszegényebb. 

Mégis nagyon nagyon finom, reggelire is tökéletes, de vendégek elkápráztatására is.

 

10 perc előkészítés + egy éjszaka pihentetés + 10 perc összeállítás
2-3 adag

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.keverjük össze egy tálban/ befőttes üvegben először a nedves alapanyagokat (datolyapaszta, növényi tej, vaníliakivonat, rumaroma, kávé), majd adjuk hozzá a a zabpelyhet, chiamagot, csipet sót
  • 2.fedjük le és tegyük hűtőbe egy éjszakára, de legalább pár órára
  • 3.MÁSNAP készítsük el a krémet: ízesítsük be a joghurtot - keverjük hozzá a vaníliát, édesítőt
  • 4.vegyük elő a zabpelyhes keveréket a hűtőből, keverjük át
  • 5.már csak a tálalás van hátra: tálkák aljára kanalazzunk a zabpelyhes keverékből, majd tegyünk rá egy réteg ízesített növényi joghurtot, rá megint néhány evőkanál zabpelyhes keverék, ismét joghurt, végül egy kis szűrő segítségével szórjuk meg kakaóporral
  • 6.azonnal fogyasszuk

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Tiramisu zabpehelyből?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • Zabpelyhes réteghez:
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) (kb.120 g) (gluténmentes) zabpehely
  • 2/3 bögre (160 ml) kész kávé vagy cikória
  • 2 teáskanál chiamag / őrölt lenmag
  • 1 csipet só
  • 1-2 kiskanál vaníliakivonat
  • 2/3 bögre (160 ml) natúr növényi tej
  • kb. 4 evőkanál házi datolyapaszta (ez teljes értékű) vagy eritrit, stevia
  • 1-2 kiskanál rumaroma

Joghurtos réteghez:

  • 6 evőkanál bio natúr növényi joghurt
  • 1 kiskanál vaníliakivonat
  • édesités - ízlés szerint, pl. néhány evőkanál datolyapaszta - ez elszínezi a joghurtot
  • Tálaláshoz:
  • néhány kiskanál cukormentes kakaópor