ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.ha sült paprikával szeretnénk készíteni, kezdjük a paprikák elkészítésével - hosszában vágjuk félbe és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kicsit sózzuk meg, 200-220 fokra előmelegített sütőben süssük kb 20 percig, vagy forró levegős sütőben 180 fokon kb. 15 percig - amíg megpuhul - ha nem sütjük, egyszerűen csak kockázzuk fel nyersen
- 2.készítsük el az öntetet - minden hozzávalót tegyünk egy kisebb tálba és keverjük össze -először a tahinit keverjük el néhány evőkanál meleg vízzel csomómentesre
- 3.tegyük a lencsét egy nagyobb tálba, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a koktélparadicsomot, a fetát, az olívabogyót, a sült paprikát (szeletekre vágva) és az öntetet, és keverjük össze.
- 4.a friss fűszernövényeket közvetlenül tálalás előtt szórjuk rá
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 530 g/ 3 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/konzerv barnalencse - leöblítve és lecsepegtetve
- 1 db kaliforniai paprika - megpirítva és felszeletelve
- 180 g vegán feta tofuból
- 5 db koktélparadicsom - negyedelve vagy 1 db nagy paradicsom kockákra vágva
- 1 kisebb fej lilahagyma - szeletekre vágva
- 10 db olívabogyó - kimagozva és felszeletelve
- egy marék friss petrezselyem (vagy kapor) - apróra vágva
- egy marék friss menta - apróra vágva - elhagyható
- só, frissen őrölt bors
Öntethez:
- reszelt citromhéj
- 6 evőkanál (vörös)borecet
- 1-2 gerezd fokhagyma - felaprítva
- pici citromlé
- egy csipet pirospaprika
- 2 evőkanál tahini - elhagyható