Recept megosztása

Görög lencsesaláta fetával

Szilveszterre készítettük ezt a különleges salátát. Görögös ízvilágú, tele finomságokkal, sült paprikával, tofu fetával

Főételként is fogyasztható.

6 adag
30 perc

ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.ha sült paprikával szeretnénk készíteni, kezdjük a paprikák elkészítésével - hosszában vágjuk félbe és tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, kicsit sózzuk meg, 200-220 fokra előmelegített sütőben süssük kb 20 percig, vagy forró levegős sütőben 180 fokon kb. 15 percig - amíg megpuhul - ha nem sütjük, egyszerűen csak kockázzuk fel nyersen
  • 2.készítsük el az öntetet - minden hozzávalót tegyünk egy kisebb tálba és keverjük össze -először a tahinit keverjük el néhány evőkanál meleg vízzel csomómentesre
  • 3.tegyük a lencsét egy nagyobb tálba, adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, a koktélparadicsomot, a fetát, az olívabogyót, a sült paprikát (szeletekre vágva) és az öntetet, és keverjük össze.
  • 4.a friss fűszernövényeket közvetlenül tálalás előtt szórjuk rá

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Görög lencsesaláta fetával?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 530 g/ 3 bögre (bögre=2,3 dl) főtt/konzerv barnalencse - leöblítve és lecsepegtetve
  • 1 db kaliforniai paprika - megpirítva és felszeletelve
  • 180 g vegán feta tofuból
  • 5 db koktélparadicsom - negyedelve vagy 1 db nagy paradicsom kockákra vágva
  • 1 kisebb fej lilahagyma - szeletekre vágva
  • 10 db olívabogyó - kimagozva és felszeletelve
  • egy marék friss petrezselyem (vagy kapor) - apróra vágva
  • egy marék friss menta - apróra vágva - elhagyható
  • só, frissen őrölt bors

Öntethez:

  • reszelt citromhéj
  • 6 evőkanál (vörös)borecet
  • 1-2 gerezd fokhagyma - felaprítva
  • pici citromlé
  • egy csipet pirospaprika
  • 2 evőkanál tahini - elhagyható