Vegán receptek a tökéletes reggelihez – édesen indul a nap

Vegán receptek a tökéletes reggelihez – édesen indul a nap

Képzeljünk el egy nyugodt hétvégi reggelt, ahol kipihenten ébredve van időnk egy ráérős reggelire, miközben minőségi időt tölthetünk szeretteinkkel. Olyan szépen hangzik, hogy szinte szeretnénk most azonnal megélni ezt a pillanatot. Ehhez hoztunk most egy kis segítséget 5+1 édes és gyorsan elkészíthető reggeli fogás formájában, amelyek bármelyik napunkat ezzel a békével és nyugalommal indíthatják, bearanyozva akár a hétköznapokat is.

Vegán gofri

gofri vegánblog recept vegán
Vegán gofri

Kezdjük rögtön egy olyan alaprecepttel, amit a kipróbálás után szinte biztosan sokszor újra kell készítenünk majd, hiszen a rengeteg variációs lehetőség miatt, mindenki megtalálja és újra kéri majd kedvenc kombinációit.

A tészta maga nagyon hasonlít az amerikai palacsintára, így akár többféle formában is felhasználhatjuk ezt a finomságot kedvünk szerint.

Jó hír, hogy olajmentesen is elkészíthető, így még a fölösleges plusz kalóriák miatt sem kell aggódnunk, a feltétek pedig szinte végtelen számban cserélhetők, bármilyen ízvilágot is szeretnénk megteremteni.

Recept: https://veganblog.hu/recept/vegan-gofri/

Mézeskalács ízű palacsinta

mézeskalács ízű palacsinta vegánblog recept
Mézeskalács ízű palacsinta

Varázsoljunk ünnepi hangulatot bármelyik nap! Egy egy hűvösebb, esős reggelen különösen szívet melengető lehet ez a mézeskalács ízű palacsinta, amit akár csokikrémmel vagy mogyoróvajjal is kiegészíthetünk.

Ha van otthon tapadásmentes serpenyőnk, akkor bátran készíthetjük hozzáadott olaj nélkül is.

A tálaláshoz és egyéb kiegészítőkhöz pedig bátran hívjuk segítségül fantáziánkat, ám ha idő szűkében vagyunk, akkor sem kell aggódnunk, nem veszítünk majd az élményből akkor sem, ha csak az alapreceptre van kapacitásunk.

Recept: https://veganblog.hu/recept/mezeskalacs-izu-palacsinta/

Édes rakott tészta

édes rakott tészta recept vegánblog
Édes rakott tészta

Kreativitás! Legyen ez a kulcsszó ezentúl a konyhában.

Tegyük fel például, hogy az előző esti vacsorához túl sok tésztát készítettünk, de nem szeretnénk kidobni – még szép! Most segíthetünk maradékainknak újjászületni, méghozzá egy olyan recept segítségével, amit még legkezdőbb olvasóink is bátran választhatnak, a siker garantált.

Tálalhatjuk csokiszósszal vagy anélkül, innentől már csak a fantáziáinkra és a kedvünkre van bízva, hogy hogyan egészítjük ki ezt a pik-pakk elkészülő fogást.

Recept: https://veganblog.hu/recept/edes-rakott-teszta/

Édes édesburgonya reggeli

édes édesburgonyás reggeli recept vegánblog
Édes édesburgonyás reggeli

Reggelente kinézve az ablakon sajnos nem mindig a finom cirógató napsugarakat látjuk magunk előtt, de mostantól bármikor magunk elé varázsolhatjuk ezeket az energizáló színeket, méghozzá egyik kedvenc alapanyagunk, az édesburgonya segítségével.

Feltétnek bátran használhatjuk éléskamránk kincseit, így a gazdaságosság miatt sem kell aggódnunk. Melegen fogyasztva ajánljuk, hogy igazán átmelengethesse szívünket a reggel nyugalma.

Recept: https://veganblog.hu/recept/edes-edesburgonya-reggeli/

Sütőtökös köleskása

sütőtökös köles kása recept vegánblog
Sütőtökös köles kása

Maradva a sárgás-narancssárgás színű fogásoknál, amik reggel különösen jól hathatnak hangulatunkra, következzen most a másik kedvenc alapanyagunk a köles, ezúttal egy kis sütőtökkel kiegészítve.

Nem muszáj azonban ragaszkodnunk ehhez a kombinációhoz, bátran használhatunk bármilyen más gyümölcsöt is, ahhoz mérten mit kívánunk, vagy mit kellene felhasználnunk az otthon meglévők közül.

Igazi tápláló reggeli fogás, amit gluténérzékeny olvasóink is bátran választhatnak.

Recept: https://veganblog.hu/recept/sutotokos-koles-kasa/

Sült zabkása

sült zabkása recept vegánblog
Sült zabkása

A közösségi média receptvideóinak sztárja, természetesen nálunk sem maradhatott le a listáról. Bár arról vitatkozhatnánk, hogy ez a fogás reggelinek vagy már inkább desszertnek számít, egy dolog biztos: mindenki szeretni fogja.

Kedvünk szerint készíthetjük gyümölcsösebb vagy csokoládésabb verzióban, sőt akár diétás módon is. Ha pedig már esetleg unjuk a hagyományos zabkása recepteket, akkor mindenképpen javasoljuk a kipróbálást, hiszen egészen új távlatok nyílnak majd meg előttünk.

Recept: https://veganblog.hu/recept/sult-zabkasa/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)