Recept megosztása

Sütőtökös köleskása

Ha egy finom, tápláló reggelire vágysz, ezt érdemes kipróbálni. Hidegebb időkben igazán jól esik egy langyos, krémes kása, melegen ajánljuk. 

Bármilyen gyümölccsel kiváltható a sütőtök, ha az épp nincs otthon. 

Tálaláskor chiamaggal és mazsolával diszítettük, de választható más olajos mag, aszalvány. 

 

2 adag
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 3 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.alaposan mossuk át a kölest, hogy ne legyen majd kesernyés mellékíze, majd tegyük fel háromszoros mennyiségű vízben a fűszerekkel, édesítővel, vaníliával főni - alacsony fokozaton, fedő alatt
  • 2.mikor beszívta a vizet, öntsünk hozzá fél bögre növényi tejet, és főzzük tovább, míg szét nem főnek a köles szemek - mi később még fél bögrényi tejet adtunk hozzá, így lett krémes
  • 3.közben készítsük elő a sült sütőtököt - távolítsuk el a héját, a húsát törjük össze kicsit egy villával - akár le is turmixolhatjuk, ha krémesebbre szeretnénk az állagát
  • 4.mikor elkészült a kásánk, adjuk hozzá a sütőtököt, keverjük össze, kicsit melegítsük össze
  • 5.tálaljuk chiamaggal, aszalt gyümölcsökkel

Hozzávalók

  • 1/2 bögre (bögre=2,3 dl) köles
  • 1,5 bögre víz
  • 1/2-1 bögre natúr növényi tej
  • csipet só
  • 1/4-1/2 kiskanál fahéj, 1/8 kiskanál kurkuma, gyömbér, esetleg őrölt szegfűszeg
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • ízlés szerint édesíthető datolyapasztával (ez teljes értékű), eritrittel, stb
  • 2 közepes szelet sült sütőtök
  • 1 evőkanál chiamag /őrölt lenmag
  • mazsola

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop Igényeld te is örökös VIP kártyádat, részletek itt