Recept megosztása

Mézeskalács ízű palacsinta

Egy karácsonyi hangulatú palacsintát készítettünk. Mi lekvárral tálaltuk, de csokikrémmel, mogyoróvajjal is fogyasztható. 

A palacsintákat olaj nélkül sütöttük, de ehhez szükséges egy jó minőségű tapadásmentes serpenyő. 

Almát is grilleztünk hozzá. Igazán ünnepi hangulatú fogás lett.

11-12 db
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.blenderben, turmixban, vagy egy tálban dolgozzuk össze az alapanyagokat simára (zabpelyhet mindenképp daráljuk, banánt alaposan törjük össze) - nagyon sűrű tésztát kell kapnunk
  • 2. forrósítsuk fel a serpenyőnket és már süthetjük is
  • 3. adagoljunk a tésztából 1-1 kisebb merőkanálnyit - nekünk 3 fért bele, majd közepes fokozaton süssük át - addig várjunk, míg látszik, hogy már jól átsült, nem folyik
  • 4. fordítsuk meg őket, süssük meg a másik oldalukat is
  • 5. tálaljuk lekvárral, gyümölcsökkel, magokkal, kókuszchipsszel ízlés szerint

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Mézeskalács ízű palacsinta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók a palacsintához:

  • 3 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
  • 2 éretebb banán
  • 2 bögre növényi tej
  • 1/2 kiskanál fahéj, pici gyömbér, szerecsendió, őrölt szegfűszeg
  • 1/2 kiskanál szódabikarbóna - el is hagyható

Tálaláshoz:

  • lekvár (cukormentes), dió apróra vágva, kókuszchips