Recept megosztása

Édes édesburgonya reggeli

Amikor nincs annyi napsütés, különösen kívánjuk a narancssárga ételeket. Az édesburgonyát nem tudjuk megunni, minden formájában imádjuk. Ez a melegen fogyasztható reggeli változata is a kedvencünk lett. 

Magában is fogyasztható, turmixolva finom krémes lesz. Bátran adjunk hozzá több növényi tejet. 

 

3-4 adag
1 óra sütés + 10 perc elkészítés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.süssük meg a megmosott, villával megszurkált édesburgonyákat 180 fokon kb. 1 óra alatt, majd hagyjuk kicsit hűlni - (ha egész datolyát használunk édesítésnek, legyen puha, (akár a növényi tejbe is áztathatjuk), és kezdjük azzal, hogy a tej egy részével simára turmixoljuk a datolyákat
  • 2.kaparjuk ki a héjából az édesburgonyát, majd egy tálban/turmixgépben dolgozzuk össze a növényi tejjel, fűszerekkel, választott összetevőkkel (kakaót ilyenkor érdemes hozzátenni, de barna lesz tőle)
  • 3.adagoljuk ki 2 tálkába, szórjuk meg a chiamaggal/lenmaggal, adjuk hozzá a zabpelyhet, gyümölcsöket és már fogyaszthatjuk is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Édes édesburgonya reggeli?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 közepes nagyságú édesburgonya
  • 2 evőkanál chiamag /őrölt lenmag
  • 1,5-2 dl natúr növényi tej
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1/2 kiskanál fahéj, pici gyömbér, kurkuma
  • 1 csipet só
  • opcionális: 1/2-1 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • még kiegészíthető: 4-5 db datolya/ néhány evőkanál datolyapaszta/banán édesítésnek, friss gyümölcsök, aszalványok , kakaó, kakaóbab töret, pár szem dió, magvaj