Recept megosztása

Sült zabkása

Amikor már unjuk a hagyományos zabkását, készítsük el ezt a finom sült változatot. Ez már igazából süti.

Mi most ezt diétásabbra vettük, de kiegészíthető kakaó-/karobporral, magokkal, magvajjal, csokoládé darabokkal. 

A meggy helyett használhatunk más gyümölcsöket, a mazsola helyett más aszalványokat. 

 

8 kocka
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra, béleljünk ki egy kisebb sütőformát (kb. 13 cm*20 cm) sütőpapírral
  • 2.egy tálban törjük össze a banánt teljesen pépesre egy villával
  • 3.adjunk hozzá minden hozzávalót, alaposan keverjük össze (gyümölcsöt érdemes a végén beletenni)
  • 4.öntsük át az előkészített formába, süssük kb. 40-45 percig 180 fokon
  • 5.helyezzük át rácsra, hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sült zabkása?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 3 bögre (bögre=2,3dl) (gluténmentes) zabpehely
  • 1,5 bögre natúr növényi tej
  • 1 érett banán
  • 1/2 kiskanál fahéj, 1/8 kiskanál szerecsendió, gyömbér, kurkuma, 1 csipet só
  • 1/4 bögre mazsola - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 1 kiskanál vanília kivonat
  • 1 kiskanál sütőpor - elhagyható
  • 1 bögre meggy - olvasszuk ki, ha fagyasztottat használunk - levét is hozzáadtuk
  • Kiegészíthető: 1-2 evőkanál kakaóval/karobporral, 1/4 bögre cukrozatlan mogyoróvajjal, édesíthető kevés vízzel leturmixolt datolyával /kb. 3 evőkanál eritrittel