Vegán fogások húsvétra: sonka és sok-sok édesség

Vegán fogások húsvétra: sonka és sok-sok édesség

A húsvét ugyan hagyományosan húsfogyasztással járó ünnep, de egyre többen választják a vegetáriánus vagy vegán életmódot, és keresik az alternatív lehetőségeket az ünnepi fogások elkészítésére.

Következzen most 8 recept, amiből bátran válogathattok, ha idén ti is változtatnátok egy kicsit vagy épp újra gondolnátok a hagyományokat.

Vegán húsvéti sonka

Vegán húsvéti sonka

Ha húsvéti fogások, akkor legtöbbünknek elsőre a főtt tojás, kalács, főtt sonka és torma jutnak eszünkben, amik nem kifejezetten a vegán étkezést segítik elő. Mi most egy olyan főtt sonka alternatívát hoztunk nektek, ami viszont nagyon is megfelel ennek a táplálkozási módnak.

Azt persze nem mondjuk, hogy ugyanaz lesz az ízélmény, de hogy nagyon finom eredményt kapunk majd azt biztosan állítjuk.

Recept: https://veganblog.hu/recept/husveti-vegan-sonka/

Sárgatúró édesen

Sárga túró édesen

Örök kérdés húsvétkor: a sárgatúrót édesen vagy sósan készítsük? Esetleg mehet mindkettő? Nekünk most több megoldásunk is van, így mindegy melyik verziót preferálod, biztosan megtalálod majd a neked megfelelő vegán verziót.

Vigyázat! Érdemes egyből dupla adagot készíteni, hiszen pillanatok alatt elfogy majd, ahogy a vendégeink felfedezik ezt az újdonságot.

Recept: https://veganblog.hu/recept/sargaturo-edesen/ 

Sárgatúró sósan

Sárga túró sósan

Következzen az édes változat párja, a sós sárgatúró is. Tudtátok, hogy ezt a húsvéti hagyományos finomságot sokan alig ismerik?

Recept: https://veganblog.hu/recept/sargaturo-sosan/

Tormás retek saláta

Tormás retek saláta

Igazi húsvéti saláta a pikáns ízek kedvelőinek, ami ráadásul színeivel is igazi tavaszi hangulatot varázsol majd asztalunkra. A húsvéti vegán sonka mellé tökéletes köretként szolgálhat, ezzel megteremtve az igazi klasszikus élményeket.

Recept: https://veganblog.hu/recept/tormas-retek-salata/

Hamis vargabéles

Hamis vargabéles

Na és persze nincs húsvét sütemények nélkül, így mi sem hagyhattuk ki őket. Mivel ehhez az ünnephez alapvetően a túrós receptek kapcsolódnak, következzen a mi egyik vegán kedvencünk a hamis vargabéles.

Hidegen és melegen is nagyszerű választás lehet uzsonnára, vagy ha csak egyszerűen megkívánunk valami klasszikus finomságot.

Recept: https://veganblog.hu/recept/hamis-vargabeles/

Sütésnélküli majdnem zserbógolyó

sütésnélküli zserbógolyó recept vegánblog
Sütésnélküli zserbógolyó

Végül pedig következzen egy olyan klasszikus újragondolása, amit sokan a karácsonyhoz kapcsolnak, de hagyományosan húsvétkor is gyakran készítették. Ez a sütés nélküli zserbógolyó többféleképpen variálható, ráadásul liszt, cukor és olajmentes, így szinte mindenkinek ideális választás lehet táplálkozási módtól függetlenül.

Recept: https://veganblog.hu/recept/sutesnelkuli-majdnem-zserbogolyo/

Vegán tojáskrém kölesből

vegán tojáskrém
Vegán tojáskrém

A vegán tojáskrém kölesből egy finom és egészséges alternatíva a hagyományos tojáskrémhez. A köles magas rost- és ásványi anyag-tartalommal rendelkezik, és jól utánozza a tojásos receptek állagát

Recept: https://veganblog.hu/recept/vegan-tojaskrem-kolesbol/

Epres túrótorta

Vegán epres túrótorta

A vegán túrótorta bár picit fogalomütközésnek tűnhet, de természetesen növényi alapanyagokból áll, mint minden receptünk. Ebben a verzióban egy tofualapú, epres verziót mutatunk be. Szép, színes szereplője lehet az asztalnak, díszítésnek pedig bármilyen szívünknek kedves gyümölcsöt választhatunk.

Recept: https://veganblog.hu/recept/epres-turo-torta/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)