Recept megosztása

Tormás retek saláta

Húsvétkor készítettük ezt a pikáns salátát. Retek kedvelőknek erősen ajánlott elkészíteni. Nagyon különleges lett a tormától. Igazi tavaszi ízélmény, és a színe is csodálatos. Pillanatok alatt elkészül.

Almával is kiegészíthető. 

 

2 adag
20 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vágjuk fel a hagymát, retket, aprítsuk fel a salátát
  • 2.turmixoljuk össze a kesudiót az öntet többi hozzávalójával
  • 3.keverjük össze a zöldségeket az öntettel
  • 4.tegyük hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek

Hozzávalók

  • 1 csomag retek- felkarikázva
  • néhány szál újhagyma - felkarikázva
  • pár darab saláta levél - apróra tépkedve

Öntethez:

  • ⅓ bögre kesudió - beáztatva pár órára és lecsepegtetve
  • 1-2 evőkanál rizsecet
  • ¼ kiskanál (fekete) só
  • ⅛ kiskanál bors, kurkuma
  • 1-2 kiskanál torma - ízléstől függően
  • ½ kiskanál citromlé

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!