Recept megosztása

Epres túrótorta

A tofu nagyon sokféleképpen felhasználható. Egy isteni finom tortát készítettünk belőle. Eperszezonban mindenképpen érdemes kipróbálni. Akár ünnepi tortának is megfelel. A tofunak köszönhetően leginkább a hagyományos túrótortára emlékeztet az állaga. Természetesen más gyümölccsel is készíthető. 

Nagyon gyorsan, egyszerűen elkészül, kb. 30 perc alatt. Bátran álljatok neki.

 

8 kisebb szelet
30 perc elkészítés+ 1 óra hűtés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsük el először az alapot - egy késes aprítóban kezdjük el összeaprítani a hozzávalókat - amikor összeáll egy ragacsos masszává, akkor jó, nem kell pépesre darálni - ha nem akar összeállni, adjunk hozzá nagyon kevés vizet/növényi tejet
  • 2.lapogassuk el egyenletesen a torta forma aljába
  • 3.készítsük el a krémet - turmixoljuk krémesre először a kesut a datolyával, majd adjuk hozzá a többi hozzávalóját a krémnek, az epret utoljára turmixoljuk hozzá
  • 4.egy kis edényben forraljuk fel a vizet,közben keverjük el az agar-agar port csomómentesre pár evőkanál vízzel, keverjük hozzá a forró vízhez, és főzzük, míg be nem sűrűsödik, majd nagyon gyorsan turmixoljuk azt is hozzá a krémünkhöz, és nagyon gyorsan simítsuk bele a tortaformánkba az alapra
  • 5.tegyük hűtőbe, míg megdermed, és áthűl (nem kell fagyasztóba)
  • 6.fogyasztás előtt vagy dermedés után díszítsük meg, mi epret és tört pisztáciát használtunk, de lehet kókuszchipset, reszeléket, csokival, csokireszelékkel, más gyümölcsökkel

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Epres túrótorta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók az alaphoz:

  • 14 db közepes méretű, puha datolya - áztassuk előtte, ha nem puha
  • 1 bögre (bögre =2,3 dl) (gluténmentes) zabpehely
  • 1 kis marék kesudió - ezt nem kell áztatni
  • 1-2 evőkanál víz - csak ha nagyon száraz lenne a massza, és nem áll össze, ne legyen nedves, csak ragacsos

Hozzávalók a krémhez:

  • 1/2 bögre(bögre=2,3 dl) kesudió - beáztatva, használat előtt lecsepegtetve
  • 2 db 180 g-os natúr tofu, (az egyik helyett lehet 200 ml kókusztejszín - nekünk így jobban ízlett)
  • 4 db puha datolya - ez állagán javít
  • 2 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 evőkanál chiamag
  • 1/2 kiskanál vanília őrlemény /1 kiskanál vanília kivonat
  • édesitésre datolyapaszta (ez teljes értékű, de kicsit elszínezi a krémet, számítsunk rá) /eritrit /stevia (a ezek sárga lámpások, tehát ritkán fogyasszuk) ízlés szerint
  • 5-6 darab nagyobb eper
  • Zselésítésre: 1/2 bögre víz
  • 1/2 bögre víz + néhány evőkanál víz
  • 2 púpos kiskanál agar-agar por
  • Díszítésre: néhány szem eper, pisztácia aprítva