Recept megosztása

Sütésnélküli majdnem zserbógolyó

Egyik karácsonyi desszertünk ez a vegán sütésnélküli „majdnem” zserbógolyó. Dióval sokkal finomabb, de napraforgómaggal is elkészíthető „vészesetben”. Az almapüré pedig kiváltható jól érett, pépesített banánnal. Azért abban az esetben egy kicsit más ízélményre számítsatok.
A recept lisztmentes, kekszmentes, hozzáadott cukrot, olajat nem tartalmaz.

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kisebb késes aprítóba először tegyük bele a diót /napraforgómagot, és aprítsuk fel, de ne teljesen, maradjon darabos
  • 2.rakjuk be a dióhoz / napraforgómaghoz a többi hozzávalót is – a csokoládé kivételével – és dolgozzuk össze a géppel, úgy, hogy maradjon darabos – ha túl lágy a massza, még tegyünk hozzá diót/ napraforgómagot
  • 3.helyezzük be a masszát a hűtőbe legalább egy negyed órára
  • 4. utána vegyük ki, nedves kézzel formázzunk kis diónyi golyókat belőle
  • 5.egy lábasban forraljunk vizet, tegyünk rá egy fém tálat/kisebb lábast, és a gőz fölött olvasszuk meg a csokoládét
  • 6.forgassuk meg a golyókat a csokiban, majd tegyük sütőpapírral bélelt tálcára, várjuk meg, míg a csoki megdermed – ha sietünk, tegyük be a mélyhűtőbe

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Sütésnélküli majdnem zserbógolyó?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 150g aszalt sárgabarack – ha nem puha, áztassuk be vízbe pár órára, majd használat előtt csepegtessük le
  • 150g dió / napraforgómag - olaj nélkül serpenyőben megpirítva, kihűtve /természetesen dióval is működik
  • 1-2 kiskanál vanília kivonat
  • 1 kiskanál rumaroma / rum (elhagyható, de sokat javít rajta)
  • 2-3 evőkanál almapüré / negyed banán pürésítve - de almával finomabb
  • fél bio citrom reszelt héja
  • 250g vegán (cukormentes) étcsokoládé