tavaszi vitamin smoothie vegánblog

Tavaszi vitaminbombák – 5+1 vegán smoothie a raktárak feltöltésére

Tavaszi vitaminbombák – 5+1 vegán smoothie a raktárak feltöltésére

A hűvösebb idők után különösen jól jöhet egy kis plusz támogatás immunrendszerünknek a baktériumokkal és egyéb kórokozókkal szembeni védekezéshez. Ilyenkor érdemes több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztanunk melyek természetes vitaminjaikkal igazi egészségbombaként hatnak szervezetünkre. Mit szólsz, te is vágysz egy kis feltöltődésre?

1. Immunerősítő narancssárga smoothie

immunerősítő narancssárga smoothie vegánblog
Immunerősítő narancssárga smoothie

A smoothiekban az a jó, hogy szinte bármilyen otthon megtalálható gyümölccsel könnyen és gyorsan elkészíthetőek. Következzen most egy recept, ami bátran választhatunk, ha egy kis napsütést szeretnénk csempészni a reggeli frissítőnkbe. Energiák pohárba töltve.

Recept: https://veganblog.hu/recept/immunerosito-narancssarga-smoothie-turmix/

2. Immunerősítő bordó smoothie

immunerősítő bordó smoothie vegánblog
Immunerősítő bordó smoothie

Ha eddig nem tettük, akkor ez a jel, hogy itt az idő elkezdeni bogyós gyümölcsöket fogyasztani, mégpedig napi szinten. És amellett, hogy rengeteg jótékony élettani hatásuk van, szerencsére mélyhűtött formában szinte egész évben elérhetőek, méghozzá relatíve pénztárcabarát áron. Na persze ezek nem olyanok, mint mikor szezonjukban frissen fogyasztjuk ezeket a csemegéket, de azért így sem panaszkodunk majd, mikor belekortyolunk az elkészült italunkba.

Recept: https://veganblog.hu/recept/immunerosito-bordo-smoothie-turmix/

3. Immunerősítő lila smoothie

immunerősítő lila smoothie vegánblog
Immunerősítő lila smoothie

A színekből sosem lehet elég, úgyhogy következzen egy különösen élénk színű smoothie. Ráadásul az élénksége nem csak a szemünket gyönyörködteti majd, hanem azt is jelenti, hogy rengeteg antioxidánst juttatunk be vele a szervezetünkbe. Céklatartalma miatt pedig extra vasat is bevihetünk szervezetünkbe, ha ma erre a receptre esik a választásunk.

Recept: https://veganblog.hu/recept/immunerosito-lila-smoothie-turmix/

4. Szőlő-alma-bogyósgyümölcs smoothie

szőlő alma bogyósgyümölcs smoothie recept vegánblog
Szőlő-alma-bogyósgyümölcs smoothie

És ha már színek, akkor következzen egy praktikus tanács hétköznapokra: minél színesebbek és sötétebb színűek gyümölcseink és zöldségeink, annál magasabb lesz az a bizonyos antioxidáns és vitamin tartalom. Így például ehhez a smoothiehoz próbáljunk pirosabb almát vagy, ha épp szezonálisak a bogyósgyümölcsök, akkor minél élénkebb színűt választani, hogy tovább fokozzuk a jótékony hatásokat.

Recept: https://veganblog.hu/recept/szolo-alma-bogyosgyumolcs-smoothie/

5. Narancs-ananász-kelkáposzta-répa turmix

kel-ananász-narancs smoothie recept vegánblog
Narancs-ananász-kelkáposzta-répa smoothie turmix

Bizony néha megéri belecsempészni egy két zöldséget is reggeli italainkba, hiszen nyersen ők is rengeteg vitamint tartalmaznak. Ha pedig annyira nem szeretjük a nyers ízeiket, akkor sem kell aggódnunk, hiszen ebben a receptben például alig lehet kiérezni a kelkáposzta ízét, köszönhetően a narancs és az ananász karakteres ízeinek. Ha nem hiszed, járj utána! ?

Recept: https://veganblog.hu/recept/narancs-ananasz-kelkaposzta-repa-turmix/

+1 Immunerősítő zöld smoothie

immunerősítő zöld smoothie vegánblog
Immunerősítő zöld smoothie

És végül következzen egy sós smoothie azoknak, akik nem kedvelik annyira az édes ízeket. Ráadásul alacsony kalóriatartalma miatt diétázóknak sem kell aggódnia, ám egy kis csavarral könnyen testesebbé varázsolhatjuk, ha éppen arra van igény. Elő a zöld levelekkel!

Recept: https://veganblog.hu/recept/immunerosito-zold-smoothie-turmix/

Facebook Twitter Google+

Kapcsolódó bejegyzés(ek)