Recept megosztása

Zseniális 10 perces zserbó

Karácsonykor, mikor jönnek a vendégek, illik készülni valamivel. Hát mi ebből a zserbó-helyettesítő sütiből rögtön dupláztunk, annyira megtetszett ez a recept. Picit a saját ízlésünkre formáltuk. Nagyon szuper, mert nem kell bajlódni a lapok sütésével, tényleg nagyon gyorsan összeállítható, pár óra múlva már fogyasztható.

20 kisebb szelet
15 perc elkészítés + pár óra pihentetés

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 3 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.egy tálban keverjük össze a 16 púpos evőkanál darált diót a 8 púpos evőkanál lekvárral, édesítővel, vaníliával, rumaromával, citromhéjjal, citromlével
  • 2.kenjünk meg 2 pászkát kb 2-2 evőkanál keverékkel, fektessük őket egymás mellé
  • 3.kenjük meg a következő kettőt, helyezzük a tetejükre - addig folytassuk, míg 4 megkent lap lesz egymáson
  • 4.helyezzük rájuk az utolsó kettőt úgy, hogy az egyik felüket megkenjük 1-1 evőkanál lekvárral majd azzal lefelé helyezzük a többi tetejére, majd olvasszuk fel gőz felett a csokoládét
  • 5.kenjük meg a legfelső két lapot egyenletesen csokoládéval
  • 6.tegyük hűtőbe lefedve, hogy a csoki megdermedjen, és megpuhuljanak a pászkák - ez pár órát igénybe vesz
  • 7.szeletelés előtt kicsit hagyjuk felengedni

Hozzávalók

  • 10 lap (gluténmentes) pászka/ ripsz
  • 8+2 púpos evőkanál -1 kis üveg összesen (390 g)- (cukormentes) sárgabarack lekvár ízlés szerint édesítő
  • 10 púpos evőkanál darált dió
  • 1 kiskanál vanília kivonat, rumaroma
  • reszelt citromhéj
  • 1 kiskanál friss citromlé
  • 1 tábla vegán (cukormentes) étcsoki

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop