Recept megosztása

Zsenge zöldborsó leves

Idén először ültettünk borsót, és hát leírhatatlan az az érzés, mikor az ember a saját kertjében termett alapanyagból főzhet. Egészen más az íze.

Mi most gluténmentes tésztát főztünk bele, ami kellőképpen be is sűrítette.

4 adag
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon 2 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.dinszteljük meg a hagymát, majd a fokhagymát kevés vízen
  • 2.tegyük hozzá a répát, és kicsit dinszteljük meg azt is – pár perc
  • 3.tegyük hozzá a borsót, annak is adjunk pár percet
  • 4.majd öntsük fel a vízzel, fűszerezzük meg
  • 5.fedő alatt főzzük puhára kb. 15-20 perc
  • 6.ha nem nagy adagot főztünk, és tudjuk, hogy el is fogy, nyugodtan főzzük bele a tésztát – ha nem, érdemes inkább külön főzni
  • 7.ha belefőzzük a tésztát, lehet, hogy kicsit több vizet felvesz – nyugodtan adjunk hozzá még pár dl vizet főzés közben, és fűszerezzük

Hozzávalók

  • fél kg zöldborsó
  • 3-4 szál közepes sárgarépa – karikákra vágva
  • 1 nagyobb fej hagyma – apróra vágva
  • 2-3 gerezd fokhagyma átpasszírozva
  • 1 kis szál fehérrépa - felkarikázva
  • petrezselyem
  • só, bors
  • kb. 1,5l víz
  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) (gluténmentes) tészta