Recept megosztása

Zöldséges hajdina

Előfordul, hogy az embernek nincs ideje, energiája órákig főzőcskézni, mégis szeretne valami laktató, egészséges ételt tenni a család asztalára.

Mi is ma elfoglaltak voltunk, de annál éhesebbek.

Ezért ezt az egy edényben(!), gyorsan elkészíthető fogást választottuk.

Mirelit zöldségeket használtunk hozzá, hogy még a tisztogatással, darabolással se kelljen most pepecselni. Természetesen mi is friss zöldségeket használunk, amikor csak lehet, de vannak ilyen napok – valljuk be, mindenki életében-, amikor a kényelemnél nincs fontosabb.

4-6 adag
45 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.a hagymát hámozzunk meg, vágjuk kisebb kockákra (akinek még belefér, pirítsa meg olajon/vízen egy nagyobb lábasban, amiben majd főz)
  • 2.tegyünk bele a lábasba a hajdinát, a vizet, tetszőleges mirelit zöldségeket (mi mexikói keveréket, fejtett babot, brokkoli-karfiol mixet, és kelbimbót használtunk)
  • 3.aki nem pirította meg a hagymát, keverje bele azt is
  • 4.közepes lángon elkezdtük először melegíteni, majd alacsonyabb lángon főzni a fűszerekkel együtt. Mi sót, borsot, pici gyömbért, köményt, fokhagymát tettünk bele.
  • 5.mikor megpuhult a hajdina, kész is az étel. Ez kb. 35-40 perc. addigra a zöldségek is megpuhulnak
  • 6.pirított magvakkal, salátával, esetleg egy kis tahinivel lehet fogyasztani

Hozzávalók

  • 1 fej hagyma
  • 1 bögre (2,5dl) hajdina
  • 2 bögre víz
  • zöldségkeverék (bab -elhagyható, brokkoli, karfia, kelbimbó, mexikói keverék)
  • bors
  • gyömbér
  • kömény
  • fokhagyma
  • pirított magvak -elhagyható