Recept megosztása

Zabos kölessüti

A véletlen műve ez a süti. Sógornőm átjött, és valami édességre vágytunk. Köles pont volt főzve, már csak ki kellett találnunk, mit készítünk belőle. A fagyasztóban találtunk bogyós gyümölcsöket, a szekrényből meg előkerült egy tábla étcsoki (ez nem teljes értékű). Igazán elégedettek voltunk az eredménnyel.

 

8 nagy szelet
40 előkészítés+ 30 perc sütés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.öblítsük le a kölest alaposan, majd főzzük puhára fedő alatt, alacsony fokozaton a 3 bögre vízzel, csipet sóval
  • 3.mikor beszívta, adjuk hozzá a a növényi tejet, és főzzük tovább
  • 4.adjuk hozzá a fagyasztott gyümölcsöt, melegítsük addig, míg kiolvad, és a köles kicsit felszívja a levét
  • 5.adjuk hozzá a mazsolát, datolyapasztát, zabpelyhet, és hagyjuk állni kb.10 percet
  • 6.keverjük hozzá a citromhéjat, citromlevet, vaníliát, még édesítsük, ha szükséges
  • 7.ha nagyon nedves lenne még, keverjünk hozzá még zabpelyhet
  • 8.végül keverjük hozzá a csokoládé darabokat, öntsük át egy sütőpapírral bélelt sütőformába (a miénk 26 cm átmérőjű), majd 180 fokon süssük készre kb. 30 perc alatt
  • 9.hagyjuk kihűlni - még szilárdulni fog

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Zabos kölessüti?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3 dl) köles
  • 3 bögre víz
  • 1 bögre (házi) növényi tej
  • 1 csipet só
  • 1/2 zacskó (fagyasztott) bogyós gyümölcs
  • édesítő ízlés szerint - 3-4 evőkanál (házi) datolyapaszta
  • 1/2 bögre mazsola - előtte érdemes beáztatni
  • 1/4 kiskanál vaníliaőrlemény
  • kb. 125 g (gluténmentes) zabpehely
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 1 tábla vegán étcsokoládé - apróbb darabokra vágva vagy néhány evőkanál cukormentes kakaópor, hogy teljes értékű legyen