Recept megosztása

Vöröslencse-krémleves

Ezt a levest nagyon gyorsan, minimális erőfeszítéssel bármikor elkészíthetjük. Mivel a vöröslencse könnyen, hamar megpuhul, nem igényli, hogy előző este beáztassuk, elég, ha alaposan megmossuk. Ha sűrűbbre hagyjuk, akár szószként is felhasználhatjuk. Mi sokszor úgy csináljuk, hogy első nap levesnek esszük, majd másnap, mikor besűrűsödött egy kicsit, szószként. Így nem lesz unalmas az étkezésünk.

4 személy
45 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.vízen (vagy olajon) megdinszteljük a feldarabolt hagymát, fokhagymát és sárgarépát, - nem kell túl apróra, hiszen leturmixoljuk később
  • 2.felöntjük egy liter vízzel, fűszerezzük – sóból kb. csapott kiskanál, bors/gyömbér/szerecsendió/kömény negyed kávéskanál (gyömbérrel óvatosan, csípős; szerecsendióval is csínján bánjunk, nagyon intenzív, keserű mellékízt adhat, ha túl sokat használunk belőle)
  • 3.mikor már majdnem puha a répa, beletesszük a megmosott, lecsepegtetett vöröslencsét is, pótoljuk az elfőtt vízmennyiséget
  • 4.ha a lencse is megpuhult, botmixerrel krémes állagúra turmixoljuk
  • 5.tálaljuk apróra vágott friss petrezselyemmel, újhagymával, mi megszórtuk egy kis sörélesztőpehellyel, őrölt lenmaggal

Hozzávalók

  • 2 közepes megpucolt sárgarépa
  • 1 nagy fej hagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 csésze vöröslencse (nem szükséges előáztatni)
  • bors
  • őrölt kömény
  • gyömbér
  • szerecsendió
  • víz
  • 1 evőkanál kókuszzsír, aki használ