Recept megosztása

Vörösbársony desszert golyók

Egy nagyon egészséges desszertet hoztunk ma Nektek, kizárólag teljesértékű alapanyagokból áll. És még sütni sem kell. Egy különleges összetevője van: a cékla. Tehát ez gyakorlatilag zöldség, azaz saláta.

2 személy
15+30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.daráljuk lisztté a zabpelyhet először a késes aprítóban / blenderben
  • 2.tegyük hozzá a többi hozzávalót is, és dolgozzuk össze a géppel – érdemes szakaszosan (pulse mode) működtetni az elején
  • 3.mikor már jó ragacsos, tegyük félre egy fél órára – lehetőleg hűtőbe
  • 4.nedves kézzel formázzunk belőle golyókat, majd hempergessük meg kakaóporban/ fahéjban/ kókuszreszelékben
  • 5.tegyük vissza még a hűtőbe pár órára

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vörösbársony desszert golyók?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók: 6-7 golyóhoz

  • fél bögre (bögre =2,3dl) (gluténmentes) zabpehely
  • fél bögre főtt cékla
  • fél bögre puha datolya – ha nem puha, áztassuk be használat előtt egy órával meleg vízbe
  • pár csepp citromlé
  • 1 evőkanál kakaópor
  • ½ kiskanál vanília kivonat