Recept megosztása

Vegán virsli

Régóta kerestünk gluténmentes, szójamentes virslit, ráadásul a csoportban is felmerült az igény egy olyan változatra, amely gombamentes és kölesmentes is. Szeretjük a kihívásokat, ezért megpróbálkoztunk vele, és örömmel mondhatjuk, hogy egészen finom lett a végeredmény, és meglehetősen emlékeztet a virslire. Annyit még elárulunk, hogy egy teljesen meglepő alapanyag is
került bele. További infó: olajmentes és hüvelyest sem tartalmaz

4 személy
50 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.turmixoljuk le az aszalt szilvát 1 bögre vízzel – legjobb magasfordulatos turmixgéppel, hogy teljesen sima legyen
  • 2.egy közepes lábasba öntsük bele
  • 3.tegyük hozzá a maradék vizet, és a fűszereket, sörélesztőpelyhet, jól keverjük össze, és forraljuk fel
  • 4.mikor forr, keverjük hozzá folyamatos kevergetés mellett a darált diót, a zabpehelylisztet, és a zabpelyhet
  • 5.vegyük alacsony fokozatra a tűzhelyet, és főzzük addig, míg a zabpehely megpuhul, és pépessé válik a masszánk – jó sűrű lesz, ne ijedjünk meg, kevergessük szorgalmasan, kb. 2-3 perc – majd tegyük félre hűlni – még igazítsunk a fűszerezésén, ha úgy érezzük
  • 6.ha kihűlt, hogy dolgozni tudunk vele, bevizezett kézzel formázzunk rudacskákat belőle, és helyezzük egy tálcára – olyan hosszút csináljunk, ami majd ráfér a rizspapírra - nekünk 12db lett
  • 7.most jöhet a rizspapírba csomagolás: (mártsuk langyos vízbe pár másodpercre a rizspapírt, helyezzük a tányérra, majd helyezzük a felső széléhez a kialakított „kolbászkánk”, tekerjük bele, a széleket behajtva – ha nincs rizspapír, ez a lépes kihagyható
  • 8.mi sütőben sütöttük kb. 30-35 percig 180 fokon, felvizezett ketchuppel lekenve - rizspapírral
  • 9.és anélkül is kipróbáltuk,- a rizspapíros állaga jobban emlékeztetett virslire, a „kabát nélküli” inkább fasírtos jellegű, de úgy is nagyon finom
  • 10.akik fogyasztanak olajakat, természetesen serpenyőben vagy sütőben is süthetik kevés olajjal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán virsli?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2,5 bögre víz (bögre=2,3dl)
  • 10 szem mag nélküli aszalt szilva – nem lesz benne érezhető
  • 1 teáskanál provance-i fűszer
  • 1,5 evőkanál folyékony füst
  • 3 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1,5 kiskanál fokhagymapor
  • 1,5 kiskanál hagymapor
  • 1 kiskanál fekete só
  • fél kiskanál őrölt kömény
  • fél kiskanál bors
  • 1,5 kiskanál só
  • negyed bögre (25g) (gluténmentes) zabpehelyliszt - akár kávédarálóval darálhatunk zabpehelyből
  • 1/3 bögre (40g) darált dió
  • 2 bögre (gluténmentes) zabpehely
  • 12 db rizspapír – de enélkül is elkészíthető, csak más lesz az állaga, így kívül ropogós lesz