Recept megosztása

Vegán vanília fagyi

Melegben nem is esik más jobban az embernek, mint egy fagyi. Banánból nagyon jó gyümölcsös fagyikat lehet készíteni, de lányaink egy vaníliás fagyira vágytak. 

Most kipróbáltuk, hogy milyen lesz kesudióból, és tényleg vanília ízű lett, nem érezni a kókusz ízét. (azért teljesen nem lesz olyan, mint a hagyományos fagyi, de nagyon hasonlít)

Mi eritrittel édesítettük, hogy fehér maradjon a színe, de természetesen lehet datolyával, datolya pasztával is. 

 

4 adag
10 perc előkészítés+ 2-3 óra hűtés + 12 óra fagyasztás

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.turmixoljuk krémesre a lecsepegtetett kesudiót a kókusztejszín felével pár perc alatt (legjobb poharas turmixban)
  • 2.tegyük hozzá az összes többi hozzávalót is, és újra turmixoljuk össze alaposan
  • 3.tegyük a mélyhűtőbe lefedve - akár a poharas turmixban / de fagylaltkészítőgépet is használatunk, ha van
  • 4.3-4 órán keresztül 20 percenként vegyük elő, és turmixoljunk/keverjünk rajta egyet hűtsük egy éjszakán át
  • 5.mielőtt fogyasztanánk, kicsit vegyük ki, és hagyjuk megolvadni

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre = 2,3 dl) kesudió - beáztatva egy éjszakára, de legalább pár órára, használat előtt lecsepegtetve
  • 2*200 ml dobozos kókuszkrém
  • 1-2 kiskanál vanília kivonat/ ½-1 kiskanál vanília őrlemény - vanília aroma is megteszi
  • csipet só
  • eritrit /puha datolya /datolyapaszta ízlés szerint - mi 2 evőkanál eritritet használtunk

Hiányzik 1-2 alapanyag? Vedd meg az edenpremium.hu-n 15% kedvezménnyel, a veganblog15 kóddal!