Recept megosztása

Vegán Túró Rudi és matcha bon bon

Igazi kedvenc, talán nincs is, aki nem szereti a túró rudit. Végre elkészítettük a vegán változatát – Lányaink nagy örömére. Ez egy igazán egyszerű változat. Csak néhány alapanyag szükséges hozzá.

Készítettünk matcha bonbonokat is Húsvét alkalmából – kb. 1/2 kiskanál matcha port kevertünk a masszánk 1/4-be, és tojásokat formáztunk belőlük, majd azokat bevontuk étcsokival. 

 

15 db rudi
20 perc + pár óra hűtés +20 perc + hűtés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyük fel főni 3-szoros vízben a kölest az édesítővel, vaníliával - alacsony fokozaton fedő alatt főzzük puhára, kb. 20 perc
  • 2.hagyjuk kihűlni - egy idő után tegyük hűtőbe, és hűtsük ki teljesen - jól össze fog állni miután kihűlt
  • 3.adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, citromlevet, ha szükséges, még édesítsük, és krumplitörővel alaposan dolgozzuk össze - egy jól formázható, pépes masszát kapunk
  • 4.formázzunk belőle rudakat - enyhén nedves kézzel
  • 5.gőz felett olvasszuk meg a csokoládét
  • 6.vonjuk be vele a rudakat - használjunk 2 villát, úgy biztosan nem törnek el - helyezzük őket sütő papírra, majd tegyük őket a hűtőbe, hogy megdermedjen a csokoládé

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán Túró Rudi és matcha bon bon?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 bögre (bögre=2,3dl) köles - alaposan leöblítve
  • 3 bögre víz
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 1-2 kiskanál citrom leve
  • természetes édesítőszer ízlés szerint – mi most 3-4 evőkanál eritritet használtunk
  • 2 kiskanál vanília kivonat

Bevonat:

  • kb. 2 tábla vegán (lehetőleg cukormentes) étcsokoládé