Vegán tonhalkrém

Unod már a hummuszt? Próbáld ki ezt a vegán tonhalkrémet. Magas a fehérjetartalma is, tele van rostokkal, vitaminokkal.

Nagyon finom, és az algának köszönhetően még a halas ízt is hozza. Kitűnő szendvicsekbe, salátába, és akár még sushiba is tölthető. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető.
3 variációt is mutatunk.

4-5 adag
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.törjük össze villával vagy krumplitörővel a csicseriborsót – ne pépesre, maradjon darabos
  • 2.aprítsunk fel mindent
  • 3.keverjünk mindent össze egy tálban
  • 4.egy pár órára minimum tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán tonhalkrém?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 1 nagy konzerv csicseriborsó/2,5-3 bögre (bögre= 2,3dl) főtt csicseriborsó – de főtt lencsével is működik
  • 1 fej (lila)hagyma - apróra összevágva
  • fél zellerszár
  • 1 nori lap apróra vágva
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 3-4 evőkanál vegán majonéz (házi vagy bolti)
  • 1 evőkanál fehér borecet
  • 1 evőkanál tamari/szójaszósz
  • só, bors
  • fél kiskanál fokhagymapor
  • sörélesztőpehely (el is hagyható)

Változatok

  • uborkás: 3-4 db csemege uborka apróra vágva, kapor
  • mediterrán: aszalt paradicsom - ha zacskós, nem olajban eltett, áztassuk előtte forró vízbe 30 percre, majd használat előtt szűrjük le – vágjuk apróra, olívabogyó/aszalt olívabogyó – az aszaltat áztassuk be, és csöpögtessük le – vágjuk apróra, bazsalikom – ha van friss, de a szárított is jó