RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsük el először a tonhalkrémet: törjük össze villával vagy krumplitörővel a csicseriborsót – ne pépesre, maradjon darabos
- 2.aprítsunk fel mindent
- 3.keverjük össze egy tálban a tonhalkrém hozzávalóit
- 4.daraboljuk fel a salátához szükséges alapanyagokat is, majd mindent keverjünk össze egy nagy tálban
- 5.egy pár órára minimum tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- Tonhalkrémhez:
- 1 kis konzerv / 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt csicseriborsó – de főtt lencsével is működik
- 1/2 fej (lila)hagyma - apróra összevágva
- 1/2 zellerszár - apróra vágva
- 1 nori lap - apróra vágva késes aprítóban
- 1 evőkanál dijoni mustár
- 3-4 evőkanál sörélesztőpehely
- 1 evőkanál fehér borecet
- só, bors
- 1/3 kiskanál fokhagymapor
- 1-2 kiskanál citromlé
plusz hozzávalók a salátához:
- 1 zacskó (200 g) zöldleveles /saláta
- 1/2 bögre főtt zöldborsó
- 1/2 kaliforniai paprika - kockákra vágva
- 1/2 (lila)hagyma -apróra vágva - elhagyható
- 10 cm-es kígyóuborka darab - kockákra vágva