Recept megosztása

Vegán tonhal saláta

Nagy kedvencünk volt régen a tonhal saláta.  Egy alakbarát tonhalkrémet készítettünk először, majd kiegészítettük az éppen itthon található zöldségekkel. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető.

2-3 adag
20 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.készítsük el először a tonhalkrémet: törjük össze villával vagy krumplitörővel a csicseriborsót – ne pépesre, maradjon darabos
  • 2.aprítsunk fel mindent
  • 3.keverjük össze egy tálban a tonhalkrém hozzávalóit
  • 4.daraboljuk fel a salátához szükséges alapanyagokat is, majd mindent keverjünk össze egy nagy tálban
  • 5.egy pár órára minimum tegyük hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán tonhal saláta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • Tonhalkrémhez:
  • 1 kis konzerv / 1,5 bögre (bögre=2,3 dl) főtt csicseriborsó – de főtt lencsével is működik
  • 1/2 fej (lila)hagyma - apróra összevágva
  • 1/2 zellerszár - apróra vágva
  • 1 nori lap - apróra vágva késes aprítóban
  • 1 evőkanál dijoni mustár
  • 3-4 evőkanál sörélesztőpehely
  • 1 evőkanál fehér borecet
  • só, bors
  • 1/3 kiskanál fokhagymapor
  • 1-2 kiskanál citromlé

plusz hozzávalók a salátához:

  • 1 zacskó (200 g) zöldleveles /saláta
  • 1/2 bögre főtt zöldborsó
  • 1/2 kaliforniai paprika - kockákra vágva
  • 1/2 (lila)hagyma -apróra vágva - elhagyható
  • 10 cm-es kígyóuborka darab - kockákra vágva

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop