Recept megosztása

Vegán töltött édesburgonyacsónakok

Nem használtunk különleges alapanyagokat, bárki könnyen el tudja készíteni. Nagyon finom, laktató fogás. Tökéletes, egészséges ebéd vagy vacsora lehet, ráadásul nem bonyolult elkészíteni sem. Akár vendégváráshoz is tökéletes, ezután biztos senki nem marad éhes.

Tarts velünk a közösségi oldalakon!

Ne maradj le az új receptekről és az extra tartalmakról!

Elkészítés

  • 1.melegítsük elő a sütőt 180 fokra
  • 2.szurkáljuk meg a jól megmosott édesburgonyákat villával (ne hámozzuk meg)
  • 3.helyezzük be a sütőbe – érdemes sütőpapírra- , és süssük, míg teljesen meg nem puhulnak – mérettől függően 50-80 perc – időnként ellenőrizzük, hogy megpuhultak-e egy éles késsel megszúrva őket –akkor jók, ha könnyen belefut a „húsukba” a kés
  • 4.közben készítsük el a tölteléket: egy serpenyőben főzzük össze a babot, kukoricát, bbq szószt, kb. 5 percig forrástól, hogy jól besűrűsödjön
  • 5.ha megpuhultak az édesburgonyák, vegyük ki, és hosszában vágjuk ketté őket
  • 6.egy kiskanállal, vagy dinnyevájóval kaparjunk egy mélyedést a krumplikba
  • 7.amit kikaparunk, tegyük a babos-kukoricás keverékhez, és dolgozzuk össze vele
  • 8.ízesítsük még, ha szükséges kedvenc fűszereinkkel, esetleg sóval
  • 9.tegyük vissza a tepsire a édesburgonyacsónakokat és töltsük meg őket egy kanál segítségével
  • 10.szórjuk meg újhagymával
  • 11.helyezzünk rájuk egy szelet sajtot
  • 12.tegyük be a sütőbe kb.10-15 percre, hogy kicsit összesüljenek, és megolvadjon a sajt.

Hozzávalók

  • 3 db nagyobb édesburgonya
  • 1 konzerv bab leöblítve, lecsepegtetve- vagy másfél bögre főtt bab
  • 1 konzerv kukorica- vagy egy bögre főtt kukorica
  • fél bögre vegán barbecue szósz
  • 4 szelet vegán növényi sajt vagy házi készítésű vegán sajt
  • 1 csomag újhagyma