Recept megosztása

Vegán tócsni

A külseje ropogós, a közepe lágy. Gyors és egyszerű recept azokra a napokra, amikor csak pár burgonyád van otthon, és már nincs kedved elindulni bevásárolni.

Mi olaj nélkül sütöttük tapadásmentes kontaktgrillben, de serpenyőben is kisüthető- minimális  olajjal vagy anélkül.

4 személy
15 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyünk mindent egy nagy tálba, és alaposan keverjük össze
  • 2.pihentessük 10 percig
  • 3.ha serpenyőben sütjük: forrósítsunk fel egy serpenyőt, olajozzuk ki vékonyan és tegyünk lepényke nagyságú tészta halmokat bele
  • 4.süssük pár percig, amíg az alja aranybarna lesz, majd fordítsuk meg és a másik oldalát is süssük meg
  • 5.ismételjük addig, amíg az összes tészta elfogy
  • 6.kontaktgrillben: forrósítsuk fel a grillsütőt, halmozzuk rá a tésztát, majd fa/szilikonlapáttal fordítsuk meg

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán tócsni?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 3 db közepes burgonya, lereszelve/késes-aprítóval felaprítva
  • 1/2 hagyma, lereszelve/ késes-aprítóval felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma, átpasszírozva /késes-aprítóval felaprítva
  • 1/2 bögre(bögre=2,3dl) (gluténmentes) zabpehelyliszt – zabpehely kávédarálóval megőrölve
  • 2 szál újhagyma, apróra vágva
  • 1 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál bors
  • 1/4 teáskanál sütőpor