Recept megosztása

Vegán tejszínes-fokhagymás tofu kockák

Köretnek választhatunk tésztát, zabtöretet, kölest, rizst… Mindenhez nagyon jól illik. Mi quinoát főztünk hozzá. 

A zabpehelyliszt kicsit édeskés ízt ad neki, mi nagyon szeretjük, de választható hozzá más liszt is. 

A végén csepegtettünk rá friss citromlevet, megszórtuk frissen reszelt (bio) citromhéjjal, ettől nagyon kellemes, üdítő ízvilágot kaptunk. Tovább extrázható zöld levelekkel, pl. mentával, bazsalikommal. 

4 adag
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kezdjünk a köret készítésével - egy edényben tegyük fel főni a quinoát 2-3-szoros vízzel, fűszerekkel
  • 2.egy serpenyőben dinszteljük meg a hagymát - vízen teljes értékű, párologtassuk el róla teljesen a folyadékot, majd adjuk hozzá a kockára vágott tofut, folyékony füstöt, szójaszószt, és pirítsuk meg óvatosan kevergetve, hogy ne törjenek össze a tofu kockák
  • 3.egy másik serpenyőben alacsony fokozaton pirítsuk meg szárazon a lisztet, majd hagyjuk kihűlni
  • 4.mikor kihűlt, óvatosan, apránként keverjük hozzá a növényi tejet (ha mégis becsomósodott, szűrjük át), majd tegyük vissza melegedni, adjuk hozzá a fűszereket (só, bors, kurkuma, fokhagymapor) , fokhagymát és folyamatos kevergetés közben főzzük sűrűre - kb. 5-7 perc mikor besűrűsödött, keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet is, majd forgassuk bele a sült tofu kockákat is
  • 5.már tálalhatunk is

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán tejszínes-fokhagymás tofu kockák?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 1 nagy fej hagyma - apróra vágva
  • 4-5 gerezd fokhagyma - átpasszírozva
  • 2 tömb (2*180 g) (füstölt) tofu - kockákra vágva
  • 8 dl növényi tej
  • 3-4 púpos evőkanál zabpehelyliszt/ barna rizsliszt / teljes kiőrlésű búzaliszt (ez nem gluténmentes)
  • só, 1/8 kiskanál bors, kurkuma, ízlés szerint plusz fokhagymapor
  • 1 evőkanál folyékony füst - elhagyható
  • 2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 2-3 evőkanál tamari /szójaszósz - elhagyható
  • 1 kiskanál friss citromlé + citrom reszelt héja
  • kiegészíthető még zöld levelekkel - bazsalikommal, mentával