Vegán tatárbifsztek

Teljesen véletlenül fedeztük fel, hogy ennek a masszának tatárbifsztek íze van. Mivel nem tartalmaz semmilyen gyorsan romlandó ill. főzésre szoruló alapanyagot (bab és rizs már főtt), nyugodtan megehetjük nyersen is.

A hozzávalókat lehet variálni, csak az arányokat kell megtartani: bab helyett bármilyen hüvelyest, a barnarizs helyett bármilyen főtt gabonát használhatunk.

4 személy
30 perc

MEGJELENT a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.aprítsuk fel késes aprítóval a pirított napraforgómagot/diót a fűszerekkel, míg durva, lisztszerű állaga nem lesz
  • 2.egy nagy tálban törjük össze a babot villával, úgy, hogy azért darabos maradjon
  • 3.adjuk hozzá a főtt rizst/ quinoát, a magos keveréket, a hagymát, és a többi hozzávalót, és jól keverjük össze
  • 4.fűszerezzük még ízlésünk szerint
  • 5.tegyük hűtőbe, hogy jól összeérjenek az ízek
  • 6.pirítóssal, lilahagymával tálaljuk

Hozzávalók

  • 1 bögre (2,3dl) főtt barnarizs/quinoa
  • 1,5 bögre főtt, leszűrt bab (1 konzerv)
  • 1 bögre nyers napraforgómag/ dió – pirítsuk meg olaj nélkül serpenyőben pár perc alatt
  • fél evőkanál olíva olaj, extra szűz (kihagyható)
  • 2 fej hagyma apróra vágva
  • 1 kiskanál őrölt kömény, füstölt paprika por
  • fél kiskanál só, bors
  • 3-4 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál dijoni mustár