Recept megosztása

Vegán szendvicsfeltét

Egy csomagolható szendvicsfeltétet hoztunk Nektek.

Iskolába, munkába tökéletes a szendvicsbe! Nagyon jó állagú, könnyen szeletelhető. Íze a kolbász és a virsli között van valahol. Aki kóstolta, nagyon szerette. Sütve is finom, bármely étkezés feldobható vele. 15 perc alatt elkészül, egy órát gőz felett pároljuk, és kész is!

FIGYELEM: glutént tartalmaz!

Étrend adat(ok)

4 személy
15 perc +1 óra

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kezdésként tegyünk oda a tűzhelyre egy nagyobb edényben vizet, (amihez van pároló edény/kosár), és forraljuk fel
  • 2.közben egy késes aprítóban dolgozzuk össze simára a tofut, ketchupot, sörélesztőpelyhet, szójaszószt, hagymaport, fokhagyma port, füstölt paprikát, mustárt és a szerecsendiót - kaparjuk le az oldalakat néha
  • 3.ez egy alaprecept, bátran lehet kísérletezni további fűszerekkel – kömény, majoranna, kakukkfű, stb.
  • 4.adjuk hozzá a búzasikért és néhányszor indítsuk be az aprítót, hogy összekeveredjen, ha szükséges kaparjuk le az oldalakat - omlós tésztát fogunk kapni
  • 5.tegyük ki a keveréket egy tiszta munkafelületre és gyúrjuk össze egy nagy tömbbé
  • 6.csináljunk belőle egy-két hosszúkás rudat, a lényeg, hogy férjenek bele a pároló kosarunkba
  • 7.tekerjük bele alufóliába, csavarjuk össze a végeket – úgy nézzen ki, mint egy szaloncukor
  • 8.helyezzük a párolókosárba és fedjük le - 1 órán át pároljuk alacsony fokozaton
  • 9.a rudak feldagadnak egy kicsit a fóliában, elérik végső formájukat
  • 10.vegyük ki a párolókosárból, és hagyjuk kihűlni
  • 11.tegyük a hűtőbe, hűtsük ki teljesen
  • 12.csak vágjuk fel és fogyasszuk
  • 13.tároljuk a hűtőszekrényben légmentesen lezárt dobozban legfeljebb 1 hétig

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán szendvicsfeltét?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 kis tömb (2*180 g) tofu, lecsöpögtetve
  • ½ bögre ketchup
  • ¼ bögre sörélesztőpehely
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • ¼ evőkanál bors
  • 1,5 evőkanál fokhagymapor
  • 1,5 evőkanál hagymapor
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 evőkanál mustár
  • ¼ teáskanál szerecsendió
  • 1 ¾ bögre búzasikér (glutént tartalmaz)