Recept megosztása

Vegán sushi

Ennek az egzotikus ételnek az elkészítése sokkal egyszerűbb, mint hinnénk, bátran próbáljuk ki! Teljesen egyszerű vegánosítani, hiszen csak a „tölteléket” kell növényi eredetű ételekkel kiváltani. Használhatunk gombát, tofut, répát, uborkát, avokádót, stb. Nekünk az egyik kedvencünk volt régen, ezért nagyon örülünk, hogy nem kell róla lemondanunk.

4 személy
30 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.főzzük meg a rizst, majd tegyük félre, hogy kihűljön, hogy dolgozni tudjunk vele
  • 2.közben készítsük elő a tölteléknek valókat: vágjuk fel hosszú, vékony csíkokra a zöldségeket, tofut, (a sárgarépát érdemes egy kicsit megpárolni)
  • 3.keverjük össze az ecetet az eritrittel/választott édesítővel
  • 4.keverjük hozzá a kihűlt rizshez
  • 5.helyezzünk egy fél norilapot a bambusz szusitekerőre – egy bambusz tányéralátéttel helyettesíthető- (ha ráhelyezünk egy darab folpackot nem koszolódik be) – a fényes felével lefelé, hosszú felével vízszintesen
  • 6.tegyünk a közelünkbe egy tálat egy kevés vízzel – ebbe tudjuk mártani a kezünket, hogy ne tapadjon rá a rizs
  • 7.vegyünk a kezünkbe egy maréknyi főtt rizst, és egyenletesen oszlassuk el a norilapon, felül kihagyva egy 1,5- 2 centiméteres sávot
  • 8.kenjük meg vékonyan középen tahinivel – elhagyható
  • 9.helyezzünk az alsó részére pár csík zöldséget, tofut – ne pakoljuk meg túlságosan
  • 10.tekerjük fel óvatosan, szorosan, ha mindenhol fedi a nori a rizst, nedvesítsük be ujjunkkal a kimaradt nori sávot, - hogy összeragadjon, - és hajtsuk rá
  • 11.egy hosszú rudat kapunk így – helyezzük vágódeszkára, hajtással lefelé
  • 12.éles késsel –közben érdemes leöblíteni hideg vízzel, mert rátapad a rizs –vágjuk 6 részre
  • 13.tálalhatjuk is – (gluténmentes) szójaszósszal, wasabival

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán sushi?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 2 bögre enyhén sós vízben főtt rizs (mi most kerekszeműt használtunk) – lényeg, hogy tapadjon
  • ¼ bögre ( bögre=2,3 dl) rizsecet
  • 2 evőkanál eritrit/kedvelt édesítőnk arányosan
  • nori lapok
  • tamari (gluténmentes szójaszósz)
  • wasabi
  • tahini (szezámmagkrém) - elhagyható
  • avokádó
  • uborka
  • (füstölt) tofu
  • sárgarépa
  • kaliforniai paprika
  • gomba