Recept megosztása

Vegán ricotta

Ez a túrószerű “sajt”nagyon sokféleképpen felhasználható. Tofuból készítettük, és nagyon finom lett. Lehet kenyérre kenni, vagy tésztához felhasználni öntetként. Ha szószként használnánk, hígítsuk növényi tejjel/vízzel. Mi most sósan fogyasztottuk, de édesen elkészíthető.

 

3-4 adag
30 perc préselés + 15 perc előkészítés

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.préseljük ki a vizet a tofuból - minimum 30 perc
  • 2.törjük össze egy krumplinyomóval alaposan, hogy túrószerű legyen - tegyük félre
  • 3.ezután tegyük az összes ricotta összes többi hozzávalóját egy turmixba vagy késes aprítóba, és keverjük simára - nagyon sűrű keverék lesz
  • 4.keverjük hozzá a tofut
  • 5.tálaljuk pirított kenyérrel, vágott zöldségekkel, vagy olyan receptekhez használhatjuk, mint például a lasagne

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán ricotta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók

  • 180 g (kis tömb) tofu - kipréselve belőle a folyadék
  • 2 evőkanál főtt/konzerv fehér bab - elhagyható
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál natúr növényi tej
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál rizsecet/almaecet
  • 1 evőkanál olaszos fűszerkeverék (bazsalikom, kakukkfű, oregánó)
  • ½ kiskanál só, ⅛ kiskanál bors
  • ¼ bögre sörélesztőpehely