Recept megosztása

Vegán rántotta

Készítettünk már rántottát tofuból, csicseriborsólisztből. Most zabpehellyel kísérleteztünk, és nagyon elégedettek voltunk az eredménnyel. A fekete sótól tojásos íze lett, a kurkumától szép sárga színe, és az állaga is nagyon hasonlított az eredetire.

 

2 adag
25 perc

RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 4 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.kevés vízen dinszteljük meg a hagymát, fokhagymát, majd a gombát és a zöldségeket
  • 2.adjuk hozzá a zabpelyhet, fűszereket, öntsük fel vízzel
  • 3.pároljuk, főzzük puhára alacsony fokozaton, gyakran kevergessük - ha szükséges, még adjunk hozzá kevés vizet, fűszerezzük ízlés szerint
  • 4.mikor elkészült, keverjük hozzá a sörélesztőpelyhet, szórjuk meg az őrölt lenmaggal

Visszajelzés a receptről

No reviews for this Repice

Vélemény beküldés

Hogyan ízlett a(z) Vegán rántotta?
Kattints az értékeléshez

Hozzávalók:

  • 1 bögre (bögre =2,3 dl) / 100 g (gluténmentes) apróbb szemű zabpehely
  • 1,5 bögre / 325 g víz
  • 1 kis fej lilahagyma - apróra vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma - átpasszírozva vagy 1/4 kiskanál fokhagymapor
  • 3-4 db / 150 g közepes gomba - felszeletelve
  • 1/2 db / 75 g kaliforniai paprika - felkockázva
  • 3-4 db / 75 g koktél paradicsom - felkockázva
  • 1/2 kiskanál fekete só
  • 1 kiskanál mindenmentes ételízesítő
  • 1-2 evőkanál sörélesztőpehely - elhagyható
  • 2 kiskanál őrölt lenmag /chiamag
  • 1/8 kiskanál bors, kurkuma

Mi Szafinál vásárolunk: Diétás termékek webshop