RENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon 5 c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!
Elkészítés
- 1.készítsünk elő mindent - főzzük puhára enyhén sós vízben héjában a krumplit - hideg vízben tegyük fel
- 2.készítsük el a kesutejfölünket úgy, hogy még hozzáturmixolunk egy gerezd fokhagymát, (ha már kész tejfölünk van, keverjünk hozzá fokhagymaport), fekete sót, borsot, és egy kis sörélesztőpelyhet (el is hagyható)
- 3.vágjuk fel a hagymát szeletekre
- 4.törjük össze egy tálban a tofut túró állagúra, fűszerezzük fekete sóval, esetleg egy kis folyékony füsttel, ha natúr
- 5.készítsük el a köles kolbászt - lásd recept
- 6.mikor megfőtt a krumpli, szűrjük le, még melegen hámozzuk meg, (nem muszáj meghámozni, ha megbízható forrásból van) és kezdjük el felszeletelni 5-7mm-esre
- 7.hőálló tálba kezdjük el rétegezni alulra kis fedéssel a krumpli szeleteket (krumpli kb. ⅓-a, jöhet egy kis hagyma szelet (hagyma fele), kolbászízű köles (fele), tofu-tojás (fele) rászórva, majd locsoljuk meg a kesutejföllel (⅓-a)
- 8.ezt ismételjük meg - krumpli szeletek, köles-kolbász, tofu-tojás, hagyma, kesutejföl
- 9.a tetejére krumpli kerüljön, és kenjük meg a maradék tejföllel
- 10.lefedve helyezzük sütőbe 180 fokon
- 11.az utolsó 10 percre vegyük le a fedőt a jénairól, hogy meg tudjon pirulni a teteje
Visszajelzés a receptről
No reviews for this Repice
Hozzávalók
- 1 közepes fej (lila)hagyma - felvágva csíkokra - akinek érzékeny a gyomra meg is dinsztelheti
- 1,5 kg főzni való krumpli - megfőzve héjában
- 1 adag kesutejföl - 200g kesudióból - lásd recept
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál sörélesztőpehely
- ⅛ kiskanál bors
- 2-szer ½ kiskanál fekete só
- 1 kis tömb (160 g) natúr/füstölt tofu - ha nem füstölt, egy kiskanál folyékony füstöt érdemes hozzáadni
- ½ kiskanál fokhagymapor
- 1,5 bögre főtt kölesből kolbászkrém - lásd recept