Recept megosztása

Vegán pad thai

Igazi maradékmentő recept. Bármit fel tudunk használni, nézzük meg, milyen zöldségek fonnyadoznak a hűtőnkben. Mi most gombát, kínai kelt, sárgarépát, borsót tettünk a tésztánkhoz. Kb. fél óra alatt egy finom egytál-ételt tudunk varázsolni az asztalra.
Szójamentesen is elkészíthető. Tofu rántotta helyett csináljunk csicserilisztből rántottát (recept), a szójaszósz helyett kókusz-aminót lehet használni.

4 adag
30 perc

VÉGRE ELŐRENDELHETŐ a Jövőd a tányérodon c. receptkönyvünk!
Részletkért kattints ide!

Elkészítés

  • 1.tegyünk fel egy lábasban vizet egy kis sóval a tésztának
  • 2.közben kezdjük el egy nagyobb edényben megdinsztelni a hagymát, majd a fokhagymát (újhagymát még ne tegyük hozzá)
  • 3.amíg a hagymák dinsztelődnek, keverjük össze egy tálban a tofu rántottához valókat, majd egy serpenyőben kicsit pirítsuk össze (mi nem használtunk olajat), majd tegyük félre
  • 4.mikor a hagymák elkészültek, tegyük hozzá a borsót, kelkáposztát, gombát, répát, és először kisebb fokozaton kezdjük el párolni, majd mikor már levet engedett, tegyük magasabb hőfokra, és pirítsuk meg
  • 5.mikor már majdnem kész, tegyük hozzá az újhagymát is
  • 6.keverjük közben össze a szósz összetevőit is egy tálban
  • 7.mikor felforrt a víz, tegyük bele a tésztát, főzzük puhára, majd szűrjük le, de ne öblítsük le
  • 8.tegyük a kész tésztát a zöldségekhez, keverjük hozzá a tofu rántottát, és öntsük rá a szószt
  • 9.jól keverjük össze, és kicsit süssük össze
  • 10.szórjuk meg magokkal, díszítsük friss zölddel

Hozzávalók

  • 250 g barnarizs soba tészta - vagy más hosszútészta
  • Tofu rántottához:
  • - egy kis tömb 180g natúr tofu összetörve
  • - 1/4 kiskanál kurkuma
  • - ½ kiskanál fokhagymapor
  • - ½ kiskanál fekete só
  • - 1/8 kiskanál bors
  • Zöldségek:
  • - 2 db lilahagyma felszeletelve
  • - 4-5 db újhagyma felkarikázva
  • - 3-4 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • - 1-2 db sárgarépa vékony csíkokra vágva
  • - 200 g laska gomba csíkokra „tépve”
  • - fél bögre fagyasztott zöldborsó
  • - 1 bögre kínai kel csíkokra vágva
  • - ízlés szerint chili pehely
  • Szószhoz:
  • - ¾ bögre (gluténmentes) szójaszósz - (tamari)
  • - 2 evőkanál balzsamecet
  • - 1-2 evőkanál eritrit / házi datolyaszirup / édesítő, amit szeretsz
  • - 1 evőkanál tahini
  • - 1/8 kiskanál gyömbér, bors
  • - ½ kiskanál fokhagymapor
  • Szóráshoz:
  • - 1/3 bögre pirított szezámmag /apróra vágott mogyoró
  • - frissen vágott koriander - / petrezselyemzöld